joi, mai 30, 2024

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor la o nouă parcare la Aeroportul Otopeni

Din OrasA fost emis ordinul de începere a lucrărilor la o nouă parcare la Aeroportul Otopeni

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a comunicat miercuri, 8 mai 2024, că a fost dat ordinul de începere a lucrărilor pentru o nouă parcare la Aeroportul Internațional Henri Coandă București (Otopeni). Noua parcare se va întinde pe o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați.

„Compania Națională Aeroporturi București continuă procesul de modernizare a infrastructurii și anunță că miercuri, 8 mai 2024, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de construcție a unei noi parcări la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, anunță, miercuri, CNAB”, conform News.ro.

CNAB a declarat că investiția vizează lucrări extinse pe o suprafață de 20.265 metri pătrați, iar noua parcare destinată pasagerilor aeroportului va fi una modernă. Termenul de execuție este de 6 luni de la începerea lucrărilor. Proiectul prevede amenajarea a 662 de noi locuri de parcare, din care 66 vor dispune de infrastructura necesară pentru încărcarea mașinilor electrice.

Valoarea contractului este de 14.894.588,71 lei, fără TVA, iar lucrările sunt realizate de asocierea SSAB AG – BEMEL AG – SSAB INTERNATIONAL ELECTRIC.

În plus, CNAB a anunțat că a început deja demersurile pentru construirea altor parcări, care vor furniza 1.600 de noi locuri de parcare. Totodată, CNAB a demarat procedurile și pentru modernizarea și consolidarea parcării etajate de la Sosiri.

Tarifele de parcare la Sosiri sunt de 10 lei pentru 30 de minute și 20 de lei pentru o oră. Aeroportul Internațional Henri Coandă București este cel mai mare din România, cu un trafic de aproape 15 milioane de pasageri în anul 2023.

Vezi si alte articole...