marți, iunie 18, 2024

A început curățenia pe Bulevardul Prelungirea Timișoara din Sectorul 6

Din OrasA început curățenia pe Bulevardul Prelungirea Timișoara din Sectorul 6


A fost inițiată operațiunea de curățenie pe Bulevardul Prelungirea Timișoara din Sectorul 6. Procesul a implicat mutarea TIR-urilor și în urma acestei acțiuni au fost adunate cantități considerabile de mizerie de sub aceste vehicule. Vineri, 13 mai 2023, primarul Ciprian Ciucu a anunțat că parcarea TIR-urilor pe Bulevardul Prelungirea Timișoara nu va mai fi permisă. Primăria Sectorului 6 a preluat administrarea arterei de la Primăria Municipiului București (PMB), iar întreaga zonă va fi reamenajată.

În cursul nopții trecute, TIR-urile au fost mutat una câte una din zona respectivă, iar apoi a început procesul de curățenie a bulevardului.

La bordură, acolo unde spațiul a fost mereu ocupat de camioane, era o mizerie de nedescris. Asfaltul era acoperit de un strat gros de pământ, declară Primăria Sectorului 6.

Administrația publică a transmis că o cantitate semnificativă de praf și pietriș a fost colectată din zona respectivă.

Doar de sub un singur TIR am adunat două roabe.


Cu toate că au fost mutate unele vehicule, bulevardul nu a fost încă complet eliberat. Există încă șoferi care nu și-au mutat TIR-urile și anumite persoane care au părăsit zona, dar au lăsat spatele cabinelor în această zonă. În ultimii 10 ani, Bulevardul Prelungirea Timișoara s-a transformat într-o adevărată parcare pentru TIR-uri, unde șoferii așteaptă să intre în vamă. Primăria Sectorului 6 a anunțat că acest lucru nu va mai fi permis și că cei care nu respectă această regulă vor fi sancționați de Poliția Locală. Pentru a preveni parcarea TIR-urilor în această zonă, Primăria Sectorului 6 va implementa următoarele măsuri:

  1. Se vor reinstala semnele de circulație cu indicația de „Oprire Interzisă” de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) Sector 6.
  2. Șoferii care nu respectă indicațiile semnelor de circulație vor primi amenzi.
  3. Zona va fi reamenajată. Administrația publică a dispus efectuarea unui studiu de fezabilitate pentru a reface bulevardul prin adăugarea de trotuare, piste de biciclete, linii de tramvai și modernizarea infrastructurii rutiere.

Vezi si alte articole...