marți, mai 30, 2023

Acoperișul Halei Laminor va fi echipat cu panouri fotovoltaice

Din OrasAcoperișul Halei Laminor va fi echipat cu panouri fotovoltaice

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a anunțat că, în vederea producției de energie verde, acoperișul Halei Laminor va fi echipat cu panouri fotovoltaice. Această inițiativă a început deja să fie implementată, așa cum se poate observa în imaginile postate pe Facebook de către primarul Sectorului 3.

Astfel, acoperișul acestei mari hale va fi transformat într-un parc fotovoltaic, care va genera energie electrică suficientă pentru a acoperi consumul a 1.000 de locuințe, conform informațiilor transmise de Primăria Sectorului 3.
În prezent, montarea panourilor fotovoltaice a fost inițiată pe o parte a acoperișului, care are o suprafață de aproximativ 70.000 de metri pătrați. În etapele următoare, peste un hectar din întreaga suprafață a acoperișului va fi acoperit cu astfel de panouri. Sistemul fotovoltaic instalat de către Primăria Sectorului 3 va produce peste 3 MW/oră.

Autoritățile administrației publice au informat că energia electrică produsă va fi folosită pentru a acoperi necesitățile interne ale halei. Orice surplus de energie generat va fi introdus în rețeaua electrică a municipiului București.

Acoperișul acestei clădiri va fi acoperit cu panouri fotovoltaice. Puterea instalată va fi de 3MW. Asta înseamnă multă energie electrică ecologică. Mai ales pentru că ne aflăm într-o perioadă în care prețurile la energie au explodat, trebuie să producem cât mai multă energie verde, a afirmat Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.


Hala Laminor este o clădire imensă cu o lungime de 500 de metri și o lățime de 180 de metri. Face parte din complexul industrial „Malaxa”, înființat în 1921 de către Nicolae Malaxa, și este una dintre cele mai mari construcții din România. Această clădire istorică a fost proiectată de către renumitul arhitect Horia Creangă, nepotul scriitorului Ion Creangă. În anul 2022, Primăria Sectorului 3 a efectuat lucrări de reabilitare și consolidare a halei, transformându-o într-un spațiu care găzduiește diverse evenimente ample. Printre acestea, cel mai recent eveniment organizat în interiorul clădirii a fost „Ghidul Miresei”, cel mai mare târg de nunți.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro