luni, iunie 17, 2024

Acord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

ActualitateAcord strategic de colaborare între Romarm și un producător american de drone militare și civile

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, prin intermediul societăţii Carfil, subsidiară a companiei naţionale Romarm, va semna un acord strategic de cooperare industrială cu producătorul american de drone militare şi civile Periscope Aviation, informează Agerpres. Semnarea acordului va avea loc în cadrul expoziției Black Sea Defence&Aerospace (BSDA) care va avea loc în perioada 22-24 mai la Romaero.

Potrivit unui comunicat al organizatorilor BSDA, acordul între Romarm si americani marchează o premieră pentru industria românească de apărare, fiind primul parteneriat strategic al unei companii autohtone în domeniul construcţiei de UAV-uri militare şi civile.

De asemenea, proiectul vine ca răspuns la cererea tot mai mare de astfel de echipamente din diverse industrii, cu accent deosebit pe domeniul apărării.

Semnarea Acordului de Asociere de Participare va avea loc vineri, 24 mai, la ora 11:00, la standul Companiei Naţionale Romarm.

Societatea Carfil, cu o istorie de peste 100 de ani în producţia de armament şi muniţie pentru artilerie, se numără printre cele mai importante companii din industria de apărare a României.

Periscope Aviation reprezintă divizia de drone a Chartis Federal, fiind cea mai recentă investiţie a companiei americane, renumită pentru inovaţia sa în sistemele UAV tactice de înaltă performanţă.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Vezi si alte articole...