duminică, mai 26, 2024

Acţiunile europene au închis în creştere, vineri şi la nivelul săptămânii, după datele privind inflaţia din zona euro şi piaţa muncii din SUA

EconomieAcţiunile europene au închis în creştere, vineri şi la nivelul săptămânii, după datele privind inflaţia din zona euro şi piaţa muncii din SUA

Indicele paneuropean Stoxx 600 a urcat  vineri cu 1,1%, în timp ce pe ansamblul săptămânii a avansat cu 3,4%, aceasta din urmă fiind cea mai bună performanţă atins de la jumătatea lunii noiembrie.

Toatre sectoarele au înregistrat o evoluţie pozitivă, cea mai mare creştere, de 2,5% fiind consemnată de sectorul resurselor, în timp ce acţiunile companiilor din sectorul chimiei şi cel al energiei au avansat cu aproximativ 1,9%.

Inflaţia din zona euro a încetinit în decembrie pentru a doua lună consecutiv. Inflaţia generală, care include preţurile alimentelor şi energiei a fost de 9,2% în termeni anuali, în decembrie, potrivit datelor preliminare publicate vineri de institutul european de statistică, Eurostat.

Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,2%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,87%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,47%.

 

Vezi si alte articole...