miercuri, mai 29, 2024

Administrația Parcul Natural Văcărești a reușit să contractarea unui serviciu privat de pompieri

Din OrasAdministrația Parcul Natural Văcărești a reușit să contractarea unui serviciu privat de pompieri

Administrația Parcului Natural Văcărești a contractat recent un serviciu privat de pompieri, cu scopul de a asigura o intervenție rapidă în cazul producerii unui incendiu de vegetație. Această zonă este frecvent amenințată de incendii care pot provoca pagube semnificative. Cel mai recent incident a avut loc pe 20 martie, când flăcările au afectat peste 7.000 de metri pătrați și au necesitat intervenția a 11 autospeciale de pompieri.

Noul serviciu privat de pompieri va asigura o intervenție rapidă și eficientă în situații de urgență. Echipajele de pompieri vor fi echipate cu autospeciale și 4 servanți, conform informațiilor furnizate de Administrația Parcului Natural Văcărești pe pagina lor de Facebook.

„Încă de la înființarea Administrației Parcul Natural Văcărești am făcut eforturi să prevenim incendiile de vegetație din parc.

Deși numărul de incendii și suprafețele afectate de incendii s-au redus semnificativ, credem că încă nu e de ajuns.

Azi suntem foarte bucuroși să comunicăm reușita contractării unui serviciu privat de pompieri care va răspunde în timpul cel mai scurt apelurilor de urgență cu autospeciale și cu 4 servanți.

Este încă un pas pentru siguranța biodiversității și a speciilor care și-au găsit casă în parc! Mulțumim că sunteți alături de noi!”

Delta Văcărești este adesea amenințată de incendii, iar cauzele acestora rămân, în cea mai mare parte, necunoscute. Cu toate acestea, pagubele rezultate sunt semnificative, iar nimeni nu pare să fie tras la răspundere.

Cel mai recent incendiu în Parcul Natural a avut loc pe 20 martie 2024. În acea zi, ISU București-Ilfov a anunțat că au fost mobilizate 11 autospeciale de stingere cu apă și spumă. Flăcările s-au răspândit pe o suprafață de 7.000 de metri pătrați.

Vezi si alte articole...