sâmbătă, aprilie 20, 2024

Aglomerație la metrou. Plata cu cardul la intrare, blocată

Din OrasAglomerație la metrou. Plata cu cardul la intrare, blocată

Sistemul de plată cu cardul pentru accesul în stațiile de metrou din București a fost blocat joi seară, începând cu ora 18.00.

S-a creat aglomerație în majoritatea stațiilor, din cauză că era oră de vârf. În nordul Capitalei, la stația Pipera și Aurel Vlaicu, accesate de mulți dintre angajații corporațiilor care au sediile în zonă, s-au format cozi la intrare.

Privitor la incident, Metrorex a trimis un comunicat de presă în care a precizat că „începând cu ora 18.00 au existat fluctuații de autorizare a tranzacțiilor la porțile de acces din rețeaua de metrou”.

„Specialiștii băncii care operează aceste tranzacții au reușit să le remedieze”, a mai transmis Metrorex.

Plata cu cardurilor bancare contactless la metrou este implementată în parteneriat cu BCR. Ciprian Nicolae, Manager Payment Systems la BCR, a explicat pentru Libertatea că fluctuațiile în plata cu cardul au fost „de ordinul minutelor”, iar între timp, problemele s-au rezolvat.

„Au fost niște fluctuații care s-au rezolvat. Nu a fost o întrerupere totală. Colegii mei din zona de IT încă investighează incidentul. E greu să identifici cauza în momentul respectiv, întâi se lucrează pentru a se remedia problema în cel mai scurt timp, astfel încât clienții să nu aibă de suferit, după care se face analiza și se trage concluzia”, a declarat Ciprian Nicolae, pentru Libertatea.

Vezi si alte articole...