luni, iulie 15, 2024

Alertă teroristă în Europa. Serviciile secrete se așteaptă la radicalizarea islamiștilor

ExterneAlertă teroristă în Europa. Serviciile secrete se așteaptă la radicalizarea islamiștilor

Alertă teroristă în Europa, după ce serviciile secrete au avertizat cu privire la creșterea riscurilor de atac, în perioada următoare. Între cauze se numără războiul din Gaza, dar și influența grupării Statul Islamic din Pakistan şi Afganistan.

Serviciile de securitate germane sunt pregătite să facă față unor noi amenințări teroriste islamiste. Directorul Agenţiei germane de informaţii interne (BfV), Thomas Haldenwang, crede că pericolul este mai ridicat decât în trecut.

Alertă teroristă în Germania 

Directorul BfV, Thomas Haldenwang, consideră că pericolul de terorism este mai ridicat. Nivelul de alertă teroristă a crescut în Germania, raportat la anii precedenți. Una dintre cauze este războiul din Gaza, conform directorului BfV, Thomas Haldenwang, relatează dpa. Pe lângă operaţiunea armatei israeliene împotriva Hamas în Fâşia Gaza, a fost menționată și incendierea Coranului în Scandinavia.

„Riscul atacurilor jihadiste este cel mai mare din ultima vreme”, a mai spus Thomas Haldenwang.

Oficialul BfV susține că riscul de atacuri a crescut din cauza mai multor factori. El a subliniat amenințarea reprezentată de radicalizarea unor islamiști. În plus, Thomas Haldenwang a vorbit despre influența talibanilor islamiști din Afganistan și despre consolidarea grupării Statul Islamic în Pakistan şi Afganistan. Toate cele enumerate reprezintă elemente care contribuie la „spirala radicalizării”, susține oficialul german.

„Situaţia din Orientul Mijlociu în urma atacului terorist al Hamas contribuie cu siguranţă la ameninţarea sporită reprezentată de terorismul islamist”, a mai spus Haldenwang.

Alertă teroristă

Germania se confruntă cu mai multe provocări

Thomas Haldenwang susține că Germania se confruntă în prezent cu trei provocări principale, care o mențin în alertă maximă. El face referire la ameninţarea terorismului islamist, ascensiunea extremismului de dreapta care contribuie la tensiunea socială, şi la influenţa şi activităţile de spionaj ale statelor străine.

„Germania este mai mult în centrul atenţiei jihadiştilor decât alte ţări europene pentru că, alături de SUA, ţara noastră este considerată a fi unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Israelului”, a afirmat el.

Thomas Haldenwang a spus că este o alertă teroristă și din cauza creșterii nivelului de amenințare a extremiștilor de stânga. Aceștia se manifestă din ce în ce mai violent.

Alertă teroristă

Autoritățile sunt în alertă după mai multe atentate

Un atac armat a avut loc, în ultima zi a lunii mai la un eveniment politic din orașul german Mannheim. Un bărbat înarmat cu un cuțit a rănit trei persoane înainte să fie împușcat de forțele de ordine. Acest atac a pus în alertă autoritățile germane.

Printre persoanele rănite în timpul agresiunii s-a numărat și un polițist. Ofițerii forțelor de ordine au folosit armele din dotare împotriva agresorului. Bărbatul a fost rănit, însă nu mortal. El a fost reținut, iar conform polițiștilor nu mai există nici un pericol.

Atacul care a plasat autoritățile germane în alertă a avut loc în timpul unei demonstrații organizată de o formațiune de dreapta. Evenimentul s-a petrecut într-una din piețele centrale ale orașului Mannheim.

Vezi si alte articole...