miercuri, mai 31, 2023

Alexandru Rafila: În mandatul meu nu a existat o amânare a acestor spitale regionale, dimpotrivă, a existat o recuperare a întârzierilor

EconomieAlexandru Rafila: În mandatul meu nu a existat o amânare a acestor spitale regionale, dimpotrivă, a existat o recuperare a întârzierilor

Alexandru Rafila a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Oradea, că cele trei spitale regionale au intrat ”pe linia de execuţie”.

”În mandatul meu nu a existat o amânare a acestor spitale regionale, dimpotrivă, a existat o  recuperare a întârzierilor şi în momentul de faţă aceste trei spitale sunt pe  linia de execuţie, în sensul că proiectul tehnic complex de la Iaşi a fost încheiat şi acolo încep lucrările de construcţie efectivă. În curând va  fi încheat şi prooectul tehnic de la Cluj, iar până la sfârşitul  anului şi proiectul tehnic de la Craiova. Deci nu mai discutăm despre întârzieri, discutăm despre recuperarea întârzierilor şi despre începutul efectiv al edificării acestor spitale. La Iaşi în acest an începe construcţia efectivă şi probabil şi la Cluj”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că, atunci când a preluat conducerea ministerului, cele trei spitale se aflau la faza studiului de fezabilitate.

”Am recuperat faptul că am găsit aceste spitale în stadii de studii de fezabilitate, am făcut şi am încheiat licitaţiile pentru proiectele tehnice, proiectele tehnice nu însemană un desen pe hârtie, înseamnă chestiuni foarte tehnice, înseamnă şi reţele de utilităţi, multe alte lucruri, autorizaţii care trebuie obţinute. Toate lucrurile astea s-au desfăşurat începând cu  sfârşitul anului 2021, până în momentul de faţă. Practic, cum am spus, proiectul tehnic s-a şi încheiat la Iaşi, în curând la Cluj şi până la sfârşitul anului şi la Craiova”, a subliniat Rafila.

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro