luni, mai 27, 2024

ALPAB a început plantarea de copaci pe Bulevardul Regina Elisabeta

Din OrasALPAB a început plantarea de copaci pe Bulevardul Regina Elisabeta

ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) a demarat plantarea de copaci pe Bulevardul Regina Elisabeta în cadrul proiectului „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta”. Astăzi, pe 30 aprilie 2024, ALPAB efectuează plantarea arborilor robusti pe acest bulevard din București, marcând începutul proiectului menționat, a declarat consilierul general Nicorel Nicorescu.

Au fost publicate imagini cu angajații ALPAB care plantează copaci de-a lungul bulevardului. Asociația „Străzi pentru Oameni”, care a inițiat proiectul, asigură locuitorii orașului că plantările sunt efectuate cu profesionalism. Echipele au început plantarea încă de la ora 14:00.

Cu câteva zile în urmă, „Străzi pentru Oameni” a semnalat pe Facebook o situație nefericită în zona Tineretului. În timp ce pe Bulevardul Regina Elisabeta se plantează noi arbori, cei deja existenți în zona Tineretului sunt tăiați. În locul lor se amenajează noi locuri de parcare prin turnarea de beton.

„Un copac înainte, doi-trei înapoi”.

„Străzi pentru Oameni” subliniază că dispariția copacilor afectează în mod semnificativ calitatea vieții în București, mai ales în contextul climatic nou, caracterizat de veri tot mai călduroase.

„Greenpeace Romania tocmai a anunțat că urmează probabil cel mai călduros an din istorie, însă în București în loc să se planteze copaci, se taie. Ce ne facem fără umbră?”

Potrivit „Străzi pentru Oameni”, proiectul „Coroană Verde pentru Regina Elisabeta” a întârziat doi ani înainte de implementare.

Vezi si alte articole...