miercuri, iulie 17, 2024

Andrew Tate a câștigat 9 milioane de dolari în 2022 din contractul cu rețeaua de socializare Rumble, după ce YouTube și TikTok l-au blocat

Din OrasAndrew Tate a câștigat 9 milioane de dolari în 2022 din contractul cu rețeaua de socializare Rumble, după ce YouTube și TikTok l-au blocat

Fostul kickboxer profesionist în vârstă de 36 de ani transformat în influencer, pe care autoritățile române l-au arestat la sfârșitul lunii decembrie, cu acuzații de trafic de persoane și viol, a semnat acorduri în 2022 cu Rumble și GETTR pentru a posta exclusiv conținut pe cele două platforme, potrivit CNN.

Acele acorduri nu erau un secret. Ambele companii de socializare de dreapta erau mândre să-și promoveze la acea vreme relația cu Tate, care a fost interzis de pe YouTube și TikTok. Dar ceea ce nu a fost cunoscut public, până acum, este cât de profitabile au fost ofertele pentru influencer.

Tate s-a lăudat în privat că înțelegerea sa cu Rumble, site-ul de socializare bazat pe postări video, popular în rândul conservatorilor, care se prezintă drept „imun la anularea culturii”, a valorat 9 milioane de dolari, notează CNN.

CNN nu a putut confirma independent evaluarea tranzacției. Dar, atunci când i s-au cerut comentarii despre asta, Rumble nu a negat prețul acordului, recunoscând într-o declarație că are înțelegeri cu creatorii săi și le-a „oferit stimulente”. Compania a continuat să susțină ca Tate să fie investigat riguros cu privire la crimele sexuale pe care se presupune că le-ar fi comis.

„Rumble condamnă cu fermitate traficul de persoane și abuzul sexual, iar platforma noastră interzice pornografia și toate formele de activitate ilegală. În același timp, fiecare acuzat merită un proces echitabil”, a transmis Rumble, joi seară. „Acuzațiile împotriva lui Andrew Tate, care nu par să implice niciun conținut postat pe Rumble, ar trebui investigate prompt și amănunțit și nu vom împiedica această anchetă”, a mai transmis platforma socială americană.

Nu este clar cât de mult a valorat afacerea lui Tate cu GETTR, compania nu a comentat în legătură cu asta, joi, când a fost solicitată. Nici Tate, care rămâne în arest în România, și un reprezentant al acestuia nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Acordurile de milioane de dolari nu sunt fără precedent în spațiul social media de dreapta. Axios a raportat la începutul acestei luni că Donald Trump jr a încheiat un acord pe mai mulți ani, pentru o sumă de șapte cifre, cu Rumble. Și alte personalități, precum Russell Brand și Glenn Greenwald, și-au încheiat propriile înțelegeri cu platforma. Rumble, care a devenit public anul trecut printr-un SPAC, a fost evaluat la peste două miliarde de dolari și a primit sprijin financiar de la miliardarul Peter Thiel.

În ciuda faptului că este interzisă de majoritatea platformelor de social media, Tate rămâne influent în rândul bărbaților tineri. Dezvăluirile sale în care susține că cea mai mare parte a societății se presupune că rămâne blocată în „The Matrix”, pe care el o descrie ca fiind o lume guvernată de elite obscure, hotărâte să oblige masele să lucreze pentru ele, adună milioane de vizualizări.

A câștigat o mulțime de urmăritori printre bărbații mai tineri prin comentariul său despre supremația masculină. Înainte ca profilul său TikTok să fie interzis, el a strâns 11,6 miliarde de vizualizări cu postările de acolo.

Înțelegerile cu Tate păreau să funcționeze bine pentru ambele părți. Tate a generat un angajament semnificativ pentru ambele platforme. Sky News a raportat în septembrie, de exemplu, că utilizatorii activi zilnic de pe Rumble au crescut cu 45,3% în săptămâna în care Tate a intrat pe platformă. Și GETTR l-a creditat pe Tate într-un comunicat de presă pentru că a ajutat să stimuleze implicarea utilizatorilor.

CNN a fost informat că înțelegerea lui Tate cu GETTR s-a încheiat când acesta a revenit pe Twitter, la sfârșitul lunii noiembrie, după ce Elon Musk a ridicat interdicția pentru contul său. Dar cu Tate care se confruntă cu acuzații grave și e în arest, soarta înțelegerii sale profitabile cu Rumble rămâne în aer.

Vezi si alte articole...