duminică, mai 26, 2024

Andy Murray produce prima mare surpriză la Australian Open. CTP: „Marele Murray, gri la față de oboseală, dar încă o dată în viață învingător”

SportAndy Murray produce prima mare surpriză la Australian Open. CTP: „Marele Murray, gri la față de oboseală, dar încă o dată în viață învingător”

Tenismenul britanic Andy Murray, în vârstă de 35 ani, a trecut de italianul Matteo Berretini, în vârstă de 26 de ani, în primul tur de la Australian Open, după un meci de aproape cinci ore. Gazetarul Cristian Tudor Popescu a reacţionat, pe Facebook, după victoria surprinzătoare de la Australian Open.

Andy Murray, locul 66 în clasamentul ATP, l-a învins pe italianul Matteo Berretini, locul 14 în ATP, în cinci seturi: 6-3, 6-3, 4-6, 6-7(7), 7-6 (10-6), scrie Gazeta Sporturilor.

Trecut printr-o operație la șold și măcinat de mari probleme medicale în ultimii ani, Andy Murray, triplu campion de Grand Slam, a reușit să câştige partida după 4 ore și 54 de minute, arată sursa citată.

CTP, despre Murray: „Ca un copil”

„Și acum mi se strânge inima când îmi amintesc cât de adevărată mi s-a părut expresia «ca un copil», de pe chipul lui Andy plângând. Era după încă unul dintre meciurile greu de privit, în care Murray, după operație, șchiopăta aproape ca mine (sunt și eu în clubul șoldurilor de metal) și pierdea la băieți care, altfel, nici n-ar fi suflat în fața lui”, scrie Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

Gazetarul continuă: „Din 2018 se chinuie scoțianul care a adus Angliei titlul la Wimbledon, câștigând câteva meciuri pe an și înfrânt în multe altele. Pe terenul unde altădată era abonat la marile finale, acum pleca după turul 1 sau 2, în aplauzele spectatorilor care nu l-au părăsit niciun moment, mulțumindu-i că încă le mai oferă spectacolul unei legende. Nu vreau să mă gândesc ce era în sufletul acestui uriaș al tenisului…”.

Și iată-l acum pe Andrew Murray învingându-l, la AOpen, pe numărul 14 mondial, finalistul de Wimbledon, tânărul și puternicul Matteo Berrettini. Și încă cum!… În 5 seturi, după 5 (cinci) ore de bătălie cruntă, în care Matteo a servit 31 de ași! Cu tie-break până la 10 în setul decisiv! Ca în basme…

Cristian Tudor Popescu:

„Iarăși o imagine pe care nu o s-o uit: marele Murray, gri la față de oboseală, cu genunchiul drept sângerând după un plonjon disperat pe hard-ul australian, dar încă o dată în viață învingător…Doar o întrebare mai e de pus: ce l-a făcut să continue să joace pe Andy, când, firesc și de înțeles, ar fi fost să abandoneze de mult? Nu am decât un răspuns: pentru că este etern îndrăgostit de tenis ca un copil!”, mai scrie Cristian Tudor Popescu.

Vezi si alte articole...