joi, mai 30, 2024

ANM a emis: Cum arată iarna din mijlocul primăverii. La munte s-a așternut zăpada

ActualitateANM a emis: Cum arată iarna din mijlocul primăverii. La munte s-a așternut zăpada

De la 30 de grade la frig și nămeți. Totul, de pe o zi pe alta. ANM Meteorologii au emis avertizări de vreme rea. Vijelii, grindină, ploi torențiale. La munte ninge.

ANM. Vremea rea a luat rapid locul zilelor cu soare. Se răcește în întreaga țară, iar la altitudini de peste 1500 m sunt prognozate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

La Cluj, în această dimineață a nins și s-a depus un strat consistent de zăpadă pe carosabil.

Cum arată iarna din mijlocul primăverii. La munte s-a așternut zăpada
Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu fulgii de nea care se aștern pe iarba crudă. În unele zone totul este acoperit de zăpada care a căzut abundent în ultimele ore.

Pe crestele montane se vor înregistra rafale de peste 70 km/h.

Oamenii s-au trezut cu zăpadă ca în plină iarnă.

Cum va fi în București

Și în București se face frig. Conform meteorologilor, vremea va deveni instabilă și se va răci semnificativ. Vor fi înnorări, iar după orele amiezii perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (viteze în general de 55…60 km/h), vijelii și grindină.

Mircuri se vor acumula cantități de apă de 25…35 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimă va fi de 9…11 grade.

Joi, valorile termice vor continua să scadă ușor. Cerul va avea înnorări și vor fi condiții de ploaie slabă, în primele ore ale zilei. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade. Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Vezi si alte articole...