sâmbătă, iunie 15, 2024

ANM anunță că ploile și nori iau o scurtă pauză în București. Prognoza specială pentru Capitală

Din OrasANM anunță că ploile și nori iau o scurtă pauză în București. Prognoza specială pentru Capitală

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza specială pentru București, care este valabilă începând de luni 9 ianuarie la ora 18:00 până miercuri 11 ianuarie la ora 18:00.

Conform prognozei ANM, vremea va fi mai mult noroasă, cu precipitații temporare care vor începe marți 10 ianuarie. Cantitatea de apă acumulată va fi în jur de 15-20 litri pe metru pătrat.

Temperaturile vor scădea ușor de la o zi la alta, maxima va fi între 7-11 grade Celsius, iar minima între 2-5 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, dar se vor înregistra intensificări ușoare marți, atingând viteze de aproximativ 45 km/h.

ANM recomandă cetățenilor să țină cont de această prognoză și să se pregătească pentru vremea deosebit de neplăcută și să nu uite să-și ia umbrela cu ei dacă ies din casă.

ANM a emis o informare meteo pentru perioada 9 ianuarie ora 18:00 până 11 ianuarie ora 18:00. Fenomenele prevăzute sunt precipitații moderate cantitativ, ninsori la munte și intensificări ale vântului.

În intervalul menționat mai sus, aria ploilor se va extinde treptat din regiunile din vestul țării către restul țării. În jumătatea de sud a țării, cantitățile de apă acumulate vor depăși pe anumite zone 20-25 litri pe metru pătrat și izolat 40 litri pe metru pătrat.

În zonele montane, vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1.600 de metri vor predomina ninsorile și se va depune un strat consistent de zăpadă în special în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Vântul va avea intensificări temporare pe tot parcursul intervalului menționat anterior în majoritatea zonei. Vitezele rafalelor vor fi în general de 45-55 km/h.

În zonele montane înalte, rafalele au fost de 60-80 km/h, cu viteze mai mari de peste 90 km/h în noaptea de luni spre marți (09/10 ianuarie) în Carpații Meridionali, viscolind ninsorile și reducând vizibilitatea.

Persoanele care au de gând să călătorească sau să iasă în afara casei sunt sfătuite să țină cont de aceasta informare meteorologică și să-și ia măsurile necesare pentru a se proteja în aceste condiții nefavorabile.

Vezi si alte articole...