vineri, iulie 19, 2024

ANPC a amendat cu 10.000 de lei Compania Națională de Aeroporturi București

Din OrasANPC a amendat cu 10.000 de lei Compania Națională de Aeroporturi București

Aeroportul Internațional „Henri Coandă” (Otopeni) s-a confruntat cu o defecțiune majoră a sistemului de aer condiționat în plin sezon estival, lăsând pasagerii să stea în căldură sufocantă fără să o dorească. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a aplicat o amendă de 10.000 de lei Companiei Naționale de Aeroporturi București și a solicitat remedierea problemei în 48 de ore.

În timpul inspecției, echipele ANPC au constatat că în zona terminalelor de plecări și sosiri temperatura a ajuns la 31 de grade Celsius din cauza lipsei sistemului de ventilație și răcire. Comisarii au impus un termen de 48 de ore pentru remedierea situației.

„În urma apariției în spațiul public a unor informații care semnalau defecțiuni la sistemul de ventilație din Aeroportul Internațional Henri Coandă și a temperaturilor caniculare din aceste zile, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a desfășurat un control operativ la acest obiectiv gestionat de Compania Națională de Aeroporturi București”, a declarat ANPC, sâmbătă, 29 iunie, potrivit News.ro.
În timpul verificărilor efectuate, comisarii ANPC au constatat că temperatura ambientală depășea limitele normale în diverse zone ale terminalului, inclusiv în terminalele de plecări și sosiri, precum și în saloanele din zona internațională Schengen și non-Schengen. Temperaturile măsurate variau între 24 și 31 de grade Celsius.
„Totodată, în ceea ce privește întârzierile sau anulările de zboruri, cu care pasagerii aerieni s-au confruntat, în ultimele zile, companiile aeriene au informat instituția noastră, că aceste probleme sunt generate de o situație la nivelul spațiului aerian european, grav afectat din cauza problemelor de gestionare a sloturilor aeroportuare cauzate de fenomene meteorologice multiple și simultane care au avut loc în întreaga Europă”, a declarat ANPC.

Într-o singură zi, spațiul aerian european a înregistrat întârzieri aproximativ 450.000 de minute, din care 360.000 de minute au fost cauzate de condițiile meteo.

Vezi si alte articole...