sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Anul acesta va începe reabilitarea Pasajelor Lujerului și Obor, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

Din OrasAnul acesta va începe reabilitarea Pasajelor Lujerului și Obor, potrivit anunțului făcut de Nicușor Dan

La conferința de presă desfășurată duminică, cu ocazia redeschiderii circulației pe Podul Grant, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit că municipalitatea are în plan să demareze lucrările de reabilitare la alte două pasaje din București în acest an: Pasajul Lujerului și Pasajul Obor. Primul pas în această direcție este obținerea aprobării indicatorilor tehnico-economici din partea Consiliului General.

După reluarea circulației pe Podul Grant începând de duminică dimineață, primarul Nicușor Dan afirmă că primăria va continua cu reabilitarea altor două pasaje importante din București, și anume Pasajul Obor și Pasajul Lujerului.

Conform declarațiilor primarului, intenția municipalității este ca lucrările să demareze în acest an. Cu toate acestea, pentru a putea începe efectiv lucrările, este necesar ca Consiliul General al Municipiului București să aprobe indicatorii tehnico-economici specifici pentru aceste proiecte.

„Am expertizat în cursul anului trecut majoritatea podurilor și pasajelor pe care le avem în administrare. Pe pasajele de la Lujerului și Obor sunt probleme, ca și pe podul de pe București-Ploiești. Administrația Străzilor a făcut deja documentația de intervenție, urmează ca probabil la sfârșitul lunii viitoare să supunem votului Consiliului General indicatorii tehnico-economici pentru aceste lucrări”, a afirmat Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Potrivit estimărilor făcute de primarul Dan, lucrările la fiecare dintre cele două pasaje ar avea un cost aproximativ de 200 de milioane de lei. Pasajul Lujerului a fost deschis circulației în anul 1987, în timp ce Pasajul Obor a fost inaugurat în 1979.

Vezi si alte articole...