duminică, mai 26, 2024

Anunţul de la vârful NATO! Decizia momentului la nivel mondial: Sunt necesare

ExterneAnunţul de la vârful NATO! Decizia momentului la nivel mondial: Sunt necesare

Este anunțul momentului! Informația a venit chiar de la vârful NATO! Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a spus care va fi următoarea mișcare a NATO în contextul războiului din Ucraina. Ce s-a decis?

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, marți, că Rusia îşi menţine obiectivele militare. De asemenea, șeful NATO susține că Rusia nu trebuie subestimată, iar din această cauză Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană trebuie să susţină apărarea Ucrainei pe termen lung.

Rusia nu trebuie subestimată. Care va fi următoarea mișcare a NATO?

Sunt prevăzute discuţii săptămâna viitoare cu ucrainenii pentru a vedea ce tipuri de armament sunt necesare şi care dintre aliaţi le pot furniza. Rusia a suferit pierderi grele, dar nu trebuie subestimată. Mobilizează trupe şi echipamente.

Rusia este pregătită să sufere pierderi pentrua continua războiul. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, nu şi-a schimbat obiectivul, iar Ucraina trebuie susţinută pe termen lung”, a declarat Jens Stoltenberg, după semnarea Declaraţiei comune NATO-Uniunea Europeană.

Aliaţii occidentali argumentează că aprovizionarea cu armament a armatei ucrainene va slăbi Rusia şi va facilita negocierile pentru oprirea războiului.

Rusia nu va opri războiul prea curând

Săptămâna trecută, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a declarat că, deşi a trecut aproape un an de la începerea invaziei militare ruse, nu există semnale că Rusia va opri curând războiul. Ministrul german de Externe crede că va fi pace doar dacă Rusia opreşte bombardamentele şi îşi retrage trupele din Ucraina.

„În pofida tuturor eforturilor internaţionale, nu există niciun semnal în prezent că Putin ar intenţiona să oprească în 2023 acţiunile brutale de distrugere. Dacă trupele ucrainene ar înceta să lupte, Ucraina nu ar mai exista”, a spus Annalena Baerbock.

Rusia şi Ucraina nu poartă negocieri pentru oprirea conflictului militar. Kievul şi Occidentul acuză Moscova de lipsă de seriozitate în negocierile iniţiale, iar Kremlinul denunţă refuzul liderilor ucraineni de a negocia şi furnizarea de armament de către NATO şi Uniunea Europeană.

Totodată, administraţia Volodimir Zelenski condiţionează negocierile cu Rusia de retragerea trupelor ruse şi a emis un decret prin care nu va purta negocieri atât timp cât este în funcţie preşedintele Vladimir Putin.

Vezi si alte articole...