miercuri, octombrie 4, 2023

Apar noi informații în cazul morții femeii găsite în lada patului, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei

Din OrasApar noi informații în cazul morții femeii găsite în lada patului, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei


Investigatorii continuă ancheta în cazul femeii decedate găsită într-o ladă de sub pat, într-un apartament din Sectorul 4. Prin intermediul unui comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că s-a autosesizat și a început urmărirea penală pentru infracțiunea de omor. În data de sâmbătă, 3 iunie 2023, proprietarul unui apartament din Sectorul 4 al Bucureștiului a contactat poliția de la Secția 16, raportând faptul că, după plecarea chiriașilor, a descoperit în lada canapelei un sac de plastic care emană un miros de putrefacție. Parchetul de pe lângă Tribunalul București anunță că s-a autosesizat și a început urmărirea penală pentru infracțiunea de omor.

În zilele de sâmbătă și duminică, 3 și 4 iunie 2023, un procuror criminalist, polițiști de la Serviciul Omoruri și cei de la Serviciul Criminalistic au efectuat cercetări la locul faptei. Au fost ridicate mai multe probe, care vor fi valorificate în cadrul acestui caz. De asemenea, sâmbătă, sacul de plastic a fost transportat la INML – Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, unde a fost desfăcut, constatându-se că în interior se afla cadavrul unei femei în stare de putrefacție.

Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă, declară sursa citată.


În zilele de duminică și luni, s-au solicitat expertize genetice judiciare pentru a stabili profilul genetic ADN al cadavrului, iar aceste expertize sunt efectuate de către INML. Autoritățile comunică că ancheta și verificările au abordat toate ipotezele luate în considerare, inclusiv identificarea victimei, și în acest sens au fost interogați mai mulți martori.

În spațiul public au fost vehiculate mai multe ipoteze cu privire la identitatea victimei și cu privire la identitatea presupusului autor, însă acestea, deși sunt avute în vedere în anchetă, în prezent nu pot fi nici confirmate, nici infirmate, întrucât cadavrul este considerat, în continuare, unul neidentificat.
În măsura în care vor fi obținute și alte date relevante pentru anchetă, acestea vor fi făcute publice în măsura în care se va considera necesar.
Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri, a concluzionat PTB.

Vezi si alte articole...