sâmbătă, iulie 20, 2024

Aproape trei sferturi dintre români sunt proprietarii locuințelor lor

ImobiliareAproape trei sferturi dintre români sunt proprietarii locuințelor lor

O mare parte din români sunt proprietarii locuințelor lor (72%), cu peste 10% peste media europeană, arată datele agenției imobiliare RE/MAX.

Dintre cei care iau în calcul o posibilă mutare, 15% își popun să facă acest lucru în următorul an, iar aproximativ 25% în următorii trei ani. Mai mult, 29% dintre aceștia au afirmat că își doresc să se mute la țară.

Pe de altă parte, 35,6% din respondenții români nu ar exclude o mutare în străinătate, unul din cele mai mari procente din Europa, depășit doar de Turcia la (45%).

În plus, 38% din cei care și-au schimbat părerea în ultimul an și iau acum în calcul o posibilă mutare au spus că doresc mai mult spațiu, un factor și mai semnificativ pentru cei ce doresc să se mute la țară.

Acest procent (60%) este depășit doar de dorința de a fi mai aproape de natură (70%) pe lista factorilor motivatori pentru o mutare la țară. Pentru 54% din cei ce locuiesc sau se mută în mediul rural, un alt factor motivator este plusul de intimitate.

O proporție mult mai mare de români decât media asociază mediul rural cu un mai bun acces la hrană organică; 47% au spus că acesta este un motiv pentru a sta la țară, spre deosebire de 22% din toți europenii.

Românii preferă apartamentele în detrimentul caselor

Un procent de 42% din cei ce au în vedere o schimbare a locuinței în viitor au spus că vor căuta să cumpere un apartament. În același timp, 26% din toți potențialii cumpărători căutau o casă unifamilială, acest procent ajungând la 31% printre cei ce urmăreau o mutare în mediul rural.

În plus, 39% indică faptul că ar fi pregătiți să aleagă o proprietate mai mică dacă aceasta e mai benefică pentru mediu. Doar un sfert din oameni (24%) au declarat că nu ar accepta nici un compromis.

CITEȘTE ȘI: Apetitul românilor pentru achiziția de locuințe rămâne ridicat

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...