joi, mai 23, 2024

Apropierea dintre Turcia şi Siria: „A venit timpul ca SUA să arunce la gunoiul istoriei proiectele lor pentru această regiune”

ExterneApropierea dintre Turcia şi Siria: „A venit timpul ca SUA să arunce la gunoiul istoriei proiectele lor pentru această regiune”

Administraţia americană a anunţat că apropierea dintre Turcia şi Siria nu este corectă şi că nu susţin îmbunătăţirea relaţiilor cu regimul de la Damasc. De fapt, SUA sunt principalul actor care a antrenat Siria într-un război civil sângeros. Motivând acest război sângeros, au ocupat Siria.

SUA şi partenerii din coaliţie , care au ocupat Siria în văzut întregii lumi, au pus-o pe masa de operaţie cu scopul de a crea un „al doilea Israel”. Şefii statului PKK, stat care a început să se configureze în nordul Siriei, sunt SUA şi forţele coaliţiei. Au luat prizonier puterea de la Damasc, au determinat-o să închidă ochii la ceea ce se întâmpla, scrie cotidianul turcesc aksam.com.tr.

Iar puterea de la Damasc, care percepe Turcia ca o ameninţare la adresa sa, a ales ca atu împotriva Ankarei organizaţia teroristă PKK/YPG (YPG-Unităţile de Apărare a Poporului (kurd-n.trad.).

Această situaţie nu convine nici conducerii de la Damasc, nici Ankarei. Nu convine nimănui în afara Statelor Unite.

A venit şi chiar a trecut timpul ca acest statu-quo să se schimbe. ”A venit timpul ca SUA să arunce la gunoiul istoriei proiectele lor pentru această regiune”, scrie sursa citată.

Iar preşedintele Erdoğan a dat un răspuns clar la o întrebare care i-a fost adresată privind contactele cu Damascul: „Ca lideri, ne vom întâlni după întâlnirea miniştrilor noştri”. Această declaraţie înseamnă că perioada de haos care a început în Siria după 2011 şi s-a extins în toată regiunea se va încheia.

Relațiile dintre Turcia și Siria

Apropierea dintre Turcia şi Siria va însemna începutul părăsirii Siriei de către SUA. Acesta este motivul pentru care Statele Unite se tem de apropierea dintre Turcia şi Siria. Au început să bată clopotele pentru „statul PKK” pe care /SUA/ încearcă de ani de zile să-l înfiinţeze. Dacă în 2023 nu vor putea să-l oprească pe Erdoğan şi să aducă la putere coaliţia celor şase partide, nu va mai fi posibilă rămânerea SUA în regiune. Acesta este unul dintre aspectele cele mai importante ale alegerilor prezidenţiale.

Rador 

Vezi si alte articole...