marți, iunie 18, 2024

Arhitectul George Vasiliu a murit. Era cel mai tânăr consilier local din sectorul 2 și coordona ONG-ul „Străzi pentru oameni”

Din OrasArhitectul George Vasiliu a murit. Era cel mai tânăr consilier local din sectorul 2 și coordona ONG-ul „Străzi pentru oameni”

Arhitectul George Vasiliu avea doar 25 de ani și era consilier local USR în București. Decesul a fost anunțat, într-o postare pe Facebook, de Radu Mihaiu, primarul sectorului 2 al Capitalei.

„Un tânăr de 25 de ani s-a stins în lupta cu o boala teribilă. Era cel mai tânăr consilier local al sectorului 2. Un om care s-a înhămat nu doar la lupta cu boala, ci și la lupta de a face România o țară mai bună. George Vasiliu s-a stins”, a notat Radu Mihaiu.

„Rămâne însă dorința lui de a schimba lumea, de a schimba Bucureștiul. Rămân ideile că străzile aparțin oamenilor, nu mașinilor. Rămâne credința lui că România poate fi schimbată de oameni care nu stau deoparte. Drum lin, George! Ne vei lipsi tuturor”, a mai scris edilul.

George Vasiliu era coordonator la „Străzi pentru oameni”, un ONG de promovare a străzilor pietonale, pistelor de biciclete și transportului alternativ.

„Am pornit proiectul Străzi pentru oameni în 2017, pentru că îmi doresc să implic cât mai multă lume în proiectele care vor transforma Capitala într-un loc mai bun”, spunea el pe site-ul ONG-ului.

„George a vrut Străzi pentru oameni. A vrut copaci plantați pe Bulevardul Regina Elisabeta. George avea tot timpul idei de proiecte pentru o viață mai bună pentru bucureșteni. Era mereu cu zâmbetul pe buze”, au scris și cei de la USR Sector 3.

„Avea planuri mari pentru Străzi pentru oameni, iar eu îl voiam în proiectele mele de dezvoltare comunitară, ca să dăm puțină culoare zidurilor gri din ghetourile din țară. Plănuiam să ne ajutăm unul pe celălalt… Prea devreme. Mult prea devreme”, a scris și Corina Atanasiu, cofondator al organizației „O Țară ca Afară”.

Vezi si alte articole...