sâmbătă, iulie 20, 2024

Asociaţia Pro Infrastructură: 583 kilometri contractaţi şi alţi 335 în licitaţie / UMB a ajuns la o cotă de piaţă de 57% ca număr de kilometri şi 48% ca valoare / Sperăm ca harnicii răzeşi moldoveni să rupă gura târgului şi să ne-o închidă pe-a noastră

EconomieAsociaţia Pro Infrastructură: 583 kilometri contractaţi şi alţi 335 în licitaţie / UMB a ajuns la o cotă de piaţă de 57% ca număr de kilometri şi 48% ca...

”583 kilometri contractaţi şi alţi 335 în licitaţie. Am actualizat tabelele de monitorizare independentă a autostrăzilor şi drumurilor expres veritabile aflate în execuţie şi în procedură de achiziţie publică lucrări”, au transmis, vineri, reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

Potrivit acestora, după ce joi s-au semnat aproape 67 km pe între Buzău Nord (Vadu Paşii) şi Focşani Sud-Est (Mândreşti), cei de la UMB au ajuns la un portofoliu de 331 km de autostradă şi drum expres cu o valoare totală de aproape 18 miliarde lei fără TVA, având o cotă de piaţă (pe marile obiective rutiere) de 57% ca număr de kilometri şi 48% ca valoare.

”Şi, cel mai probabil, vor mai câştiga şi restul de 77,4 kilometri dintre Bacău şi Paşcani, chiar dacă Danlin a depus contestaţii pe fiecare din cele 3 segmente. Repetăm: sperăm ca temerile noastre privind capacitatea UMB de a livra 400 kilometri de autostradă şi drum expres în 12-36 de luni şi la o calitate corespunzătoare să fie complet nefondate şi harnicii răzeşi moldoveni să rupă gura târgului şi să ne-o închidă pe-a noastră”, au mai transmis reprezentanţii ONG-ului.

 

 

Vezi si alte articole...