luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Astăzi, 27 mai, în Sectorul 6, pe Șoseaua Virtuții nr. 3, s-a deschis cel mai mare centru pentru seniori din București

Din OrasAstăzi, 27 mai, în Sectorul 6, pe Șoseaua Virtuții nr. 3, s-a deschis cel mai mare centru pentru seniori din București

Astăzi, 27 mai, a avut loc inaugurarea celui mai mare centru pentru seniori din București, situat în Sectorul 6, pe Șoseaua Virtuții numărul 3. Acest centru, dotat cu opt încăperi, oferă o gamă variată de activități destinate seniorilor, cum ar fi ateliere de pictură sau de fotografie, vizionări de filme, precum și concursuri de șah sau table. În plus, facilitățile includ un cabinet de consiliere psihologică și un punct de prim ajutor, alături de o bucătărie complet utilată. Cu o capacitate de peste 100 de locuri, acest centru reprezintă un loc ideal pentru socializare, relaxare și stabilirea de noi prietenii pentru persoanele vârstnice din Sectorul 6.

„Cel de-al patrulea centru pentru seniori din Sectorul 6 s-a deschis în această dimineață, pe Șoseaua Virtuții nr. 3. Dispune de o capacitate de peste 100 de locuri, fiind cel mai mare din București. La aceste cluburi, vârstnicii din Sectorul 6 beneficiază gratuit de o gamă variată de activități, socializează și petrec timp de calitate.

Opt încăperi spațioase, luminoase, mobilate într-un stil prietenos, o bucătărie unde se pot prepara mici gustări, așa arată noul Centru pentru Seniori „Iulia Hașdeu”, inaugurat în această dimineață în cartierul Militari. Aici vor avea loc ateliere de pictură, de fotografie, de teatru, se fac cursuri de utilizare a calculatorului, se vizionează filme, se joacă șah, table etc”, a declarat Primăria Sectorului 6 printr-un comunicat de presă.

Potrivit autorităților, centrul dispune și de un cabinet de consiliere psihologică și un punct de prim ajutor, unde seniorii pot beneficia de servicii gratuite precum măsurarea tensiunii arteriale sau a glicemiei și pot primi sfaturi de sănătate. Programul de funcționare al centrului este între orele 09:00 și 16:00 de luni până joi, și de la 09:00 la 14:00 în ziua de vineri. Inițiativa de deschidere a acestui centru de pe Șoseaua Virtuții nr. 3 a fost luată de Primăria Sectorului 6, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, ca răspuns la cererea cetățenilor, care au primit cu entuziasm activitatea celorlalte trei cluburi destinate seniorilor deja existente în sector.

„Viața activă este extrem de importantă, astfel că m-am preocupat să deschidem cât mai multe cluburi pentru seniori. Astăzi l-am deschis pe cel de-al patrulea. Este cel mai mare din București, cu o capacitate de peste 100 de persoane pe zi. Se află pe Șos. Virtuții, la numărul 3, în locul fostului sediu de Taxe și Impozite. Am digitalizat plățile, i-am învățat pe seniori cum să folosească aparatele Self Pay, dar și cum să facă plăți online de pe calculator, astfel că, în loc să petreacă timp la cozi ca să dea bani, petrec timp liber de calitate, în această clădire renovată și amenajată de DGASPC Sector 6. Socializează, joacă remi, șah, table, croșetează, participă la clubul de lectură, la atelierul de teatru, merg în excursii împreună, își serbează zile de naștere… Într-un cuvânt, leagă prietenii, nu stau singuri și petrec timp de calitate. Au nevoie de toate acestea.
De asemenea, le oferim seniorilor noștri programul Mișcare pentru Sănătate, prin care zi de zi participă la dansuri cu instructor și fac exerciții fizice adaptate nevoilor lor. Sesiunile de sport se țin în trei mari parcuri din sector, de primăvara până toamna, și la Conacul Golescu-Grant iarna. Sportul este extrem de important pentru persoanele vârstnice, care tind să fie destul de sedentare”, a declarat primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

În prezent, cluburile destinate seniorilor din Sectorul 6 au 570 de membri. Persoanele vârstnice din sector care doresc să participe la activitățile unuia dintre aceste cluburi se pot înscrie atât online, cât și personal. Pentru a deveni membru, este necesar ca solicitantul să furnizeze o copie a actului de identitate, a talonului de pensie și a unei adeverințe medicale specifice.

Vezi si alte articole...