miercuri, iunie 19, 2024

Astăzi, 29 mai, la Romexpo se dă startul Salonului Internațional de Carte Bookfest

Din OrasAstăzi, 29 mai, la Romexpo se dă startul Salonului Internațional de Carte Bookfest

Bookfest 2024 începe astăzi, 29 mai, la Romexpo. Ceremonia de deschidere va avea loc începând cu ora 12:00. Pasionații de lectură sunt invitați să participe la lansări de carte, dezbateri și alte activități alături de Republica Moldova, țara invitată de onoare. Intrarea este liberă în toate cele cinci zile ale evenimentului.

La ceremonia de deschidere vor participa oficialități din România și Republica Moldova. Bookfest se desfășoară în perioada 29 mai – 2 iunie la București. Doritorii sunt așteptați la eveniment între orele 10:00 și 20:00, respectiv 10:00 și 21:00 (vineri și sâmbătă).

Participanții vor găsi aproximativ un milion de volume, aproximativ 300 de lansări de carte, sute de titluri noi, dar și dezbateri interesante. Cărțile pot fi achiziționate la prețuri reduse, mult mai mici decât în librării. Multe edituri prezente în cadrul salonului au anunțat reduceri de până la 80%.

Pentru cei mici, există Clubul Bookfest Junior, unde vor avea loc 60 de evenimente speciale, inclusiv jocuri, tombole cu premii surpriză, ateliere și discuții despre ultimele cărți apărute pentru ei.

Republica Moldova este invitatul de onoare la cea de-a XVII-a ediție a Bookfest. Sloganul propus de aceasta este „Te cuprind, Republica Moldova” (echivalentul sintagmei „te îmbrățișez”), o expresie des folosită în vorbirea curentă din spațiul lingvistic și cultural de peste Prut. Participanții care vizitează Pavilionul B2 se pot bucura de cele 40 de evenimente pregătite de Republica Moldova, care îi vor familiariza cu literatura și cultura acestei țări.

Pentru mai multe detalii despre programul general al evenimentului, puteți accesa link-ul AICI. Pentru harta cu amplasarea standurilor, puteți accesa link-ul AICI, iar pentru catalogul expozanților, puteți accesa link-ul AICI.

Vezi si alte articole...