luni, mai 27, 2024

Atenție! Noile restricții de circulație din Pasajul Piața Presei Libere au intrat în vigoare azi-noapte

Din OrasAtenție! Noile restricții de circulație din Pasajul Piața Presei Libere au intrat în vigoare azi-noapte

Noile restricții de circulație în Pasajul Piața Presei Libere vor fi aplicate începând de astăzi, 23 aprilie, de la ora 23:00, până în data de 25 aprilie 2024, la ora 06:00, conform anunțului făcut de Metrorex. Traficul pe carosabilul din afara pasajului nu va fi afectat și nici deviat.

Această măsură este necesară pentru instalarea de repere topo în Pasajul Piața Presei Libere, în vederea viitoarei stații Montreal de pe aliniamentul Magistralei M6, Secțiunea Sud, conform declarațiilor Metrorex. Semnalizarea lucrărilor va fi realizată conform legislației în vigoare, iar la finalizarea acestora, traficul va fi reluat, iar semnalizarea rutieră va fi readusă la starea inițială. În plus, pentru a minimiza impactul asupra traficului, lucrările vor fi efectuate în timpul nopții.

Metrorex mai adaugă că:

„Proiectul „Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni, Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni” este unul de utilitate publică, de interes naţional, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se asigură nevoile de mobilitate ale persoanelor prin dezvoltarea reţelei de transport trans european (TEN-T)”.

Lucrările fac parte din contractul de execuție „Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă-Otopeni (Magistrala 6.1 Mai Otopeni)”. Metrorex a subliniat că această operațiune se desfășoară cu avizul Brigăzii Rutiere, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, iar circulația pe sectorul de drum menționat va fi restricționată doar în intervalele specificate, restul timpului desfășurându-se în mod normal. În același comunicat, Compania Metrorex le mulțumește șoferilor bucureșteni pentru înțelegerea și colaborarea lor în gestionarea disconfortului posibil.

„Le mulțumim pentru înțelegere tuturor participanților la trafic pe ruta mai sus menționată”.

Vezi si alte articole...