luni, iunie 17, 2024

Au început lucrările de asfaltare pe strada Scheiul de Jos din Sectorul 2

Din OrasAu început lucrările de asfaltare pe strada Scheiul de Jos din Sectorul 2

În Sectorul 2, sunt în desfășurare mai multe acțiuni de modernizare a infrastructurii rutiere, cu un accent deosebit pe strada Scheiul de Jos, care se află într-un amplu proces de reabilitare.

Primăria Sectorului 2 investește activ în îmbunătățirea infrastructurii rutiere, în beneficiul întregii comunități.

Pe pagina de Facebook a primăriei au fost postate mai multe imagini care ilustrează progresul lucrărilor de pe strada Scheiul de Jos, care este în prezent în curs de modernizare. Lucrările cuprind următoarele etape: decopertarea trotuarelor, turnarea betonului, montarea bordurilor mari și a pavajelor, realizarea gurilor de scurgere.

După finalizarea procesului de reabilitare, vor fi remontate sau montate indicatoare rutiere acolo unde sunt necesare și se vor efectua lucrări de semnalizare și marcaje rutiere.

În acest an, bugetul alocat pentru reabilitarea sistemului rutier depășește 200 de milioane de lei, permițând continuarea proiectelor aflate deja în derulare și refacerea a peste 80 de străzi.

Primăria Sectorului 2 menționează că: „Reabilităm străzile din Sectorul 2 pentru un plus de confort, dar şi pentru siguranţa oamenilor”.

Modernizarea pe Calea Moșilor, în apropierea rondului, este în plină desfășurare, concentrându-se pe eliminarea infiltrațiilor de apă de la suprafață, pentru a permite intervenția în subteran.

Primul pas esențial constă în decopertarea planșeului de la suprafață, sursa infiltrațiilor, pentru a reface hidroizolația și pentru a instala un sistem de drenaj care să îndrume apa către canalizare. După aceasta, se va proceda la înlocuirea instalațiilor electrice subterane și la refacerea tavanului, pereților și pardoselii.

În plus, copertinele exterioare vor fi schimbate. Această investiție este crucială nu doar pentru siguranța pietonilor, ci și pentru restabilirea funcționalității, confortului și aspectului estetic al acestor pasaje extrem de tranzitate.

Aceste pasaje sunt utilizate de pietoni pentru traversarea arterelor principale și pentru accesul la stațiile de transport în comun, ceea ce le face o parte vitală a infrastructurii urbane.

Vezi si alte articole...