joi, mai 23, 2024

BERD anticipează o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din Rusia şi Belarus

EconomieBERD anticipează o pierdere record în 2022, în principal din cauza pierderilor din Rusia şi Belarus

Banca avea înainte de războiul din Ucraina în jur de 1 miliard de dolari în portofoliul său concentrat pe Rusia şi Belarus, care acum este ”provizionat complet”, a spus Renaud-Basso, adăugând că, prin comparaţie, condiţiile de piaţă mai largi şi împrumuturile neperformante au avut un impact limitat. asupra rezultatelor BERD.

”Ne aşteptăm la o pierdere record, în urma unui profit record din anul precedent”, a spus ea într-un interviu acordat Forumului Reuters Global Markets, în marja reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

Banca a raportat anterior investiţii record în 2022, de aproximativ 13,1 miliarde de euro (14,1 miliarde de dolari) şi se aşteaptă să continue investiţiile care vizează securitatea alimentară şi energetică, a spus Renaud-Basso.

BERD, care desfăşoară operaţiuni în aproximativ 40 de economii din lume, speră să crească investiţiile în Orientul Mijlociu şi Africa în 2023, în special în Egipt. Poate face investiţii record în Tunisia.

Renaud-Basso a reiterat angajamentul băncii de a trimite 3 miliarde de euro în Ucraina până la sfârşitul acestui an, în special pentru a ajuta la reconstrucţia infrastructurii. Aceasta ar însemna o desfăşurare estimată de aproximativ 1,3 miliarde de euro în 2023, după plăţile de anul trecut de 1,7 miliarde de euro.

Ea se aşteaptă, de asemenea, ca extinderea băncii în Africa subsahariană şi Irak, amânată din cauza războiului din Ucraina, să revină pe ordinea de zi în 2023.

 

Vezi si alte articole...