vineri, aprilie 19, 2024

Biletele STB nu se scumpesc în 2024, dar s-a putea scumpi în 2025

Din OrasBiletele STB nu se scumpesc în 2024, dar s-a putea scumpi în 2025

Daniel Istrate, directorul general al Societății de Transport București (STB), a afirmat într-o emisiune că biletele de călătorie nu vor suferi modificări în acest an, dar că o creștere ar putea fi luată în considerare de către administrația viitoare începând cu anul 2025. Acest lucru a fost dezvăluit în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” și a fost raportat de Gândul.ro.

„Suntem cei mai ieftini din Europa. Trei lei călătoria. Avem și biletul integrat, care este 5 lei. Rămâne, cu siguranță. Și anul acesta, cu siguranță nu se vor schimba lucrurile, cel puțin anul acesta”.

Directorul Societății de Transport București afirmă că orice majorare a tarifelor ar putea avea loc începând cu anul 2025.

„Din 2025, noua administrație poate va lua în calcul (o majorare – n.r.), pentru că toate aceste investiții au în spate niște costuri”.

Daniel Istrate a adăugat că linia de autobuz 336 va fi înlocuită cu troleibuzul 61, care va prelua traseul vechii linii 336, folosind noile vehicule Solaris. Pe unele segmente ale traseului, cum ar fi strada Apusului, troleibuzele se vor deconecta de la firele de curent și vor funcționa ca autobuze cu baterie.

De asemenea, trei tramvaie Imperio suplimentare au început să circule pe linia 32, care leagă cartierul Rahova de Piața Unirii. Aceste noi tramvaie au numerele 73, 74 și 75.

Directorul general al STB a transmis următorul mesaj:

„Avem o veste bună pentru locuitorii Cartierului Rahova: ultimele 6 tramvaie Imperio care au venit în București circulă deja pe linia care face legătura între Piața Unirii și cartierul lor!”

Linia 32 este deosebit de importantă pentru locuitorii din cartierul Rahova, făcând legătura între Sectorul 5 – Depoul Alexandria și centrul Bucureștiului – Piața Unirii, pe un traseu de 5,6 kilometri.

În prezent, aproximativ o treime dintre tramvaiele care circulă pe linia 32 sunt modele Imperio.

Vezi si alte articole...