vineri, iulie 26, 2024

Black Sea Oil & Gas a lansat o nouă companie, BSOG Energy SRL

EconomieBlack Sea Oil & Gas a lansat o nouă companie, BSOG Energy SRL

Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), anunţă lansarea BSOG Energy SRL, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România. Noua companie va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

”Black Sea Oil & Gas SA (BSOG), împreună cu acţionarii săi, firma globală de investiţii Carlyle (NASDAQ: CG) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), anunţă lansarea BSOG Energy SRL, o nouă companie axată pe dezvoltarea de centrale de biogaz în toată România”, anunţă compania.

Cu sediul central în Bucureşti, România, BSOG Energy va dezvolta centrale de biogaz în toată România, fiecare amplasament fiind estimat să aibă o capacitate de minimum 15 MW.

”Carlyle şi BERD s-au angajat să susţină activităţile de dezvoltare ale BSOG Energy şi să lucreze ȋmpreună pentru expansiunea acestei noi companii. Misiunea iniţială a BSOG a fost de a contribui la securitatea şi accesibilitatea energetică a României prin livrarea gazelor produse pe plan intern consumatorilor români. Prin lansarea BSOG Energy, BSOG intenţionează să joace un rol semnificativ în tranziţia energetică europeană, precum şi să accelereze dezvoltarea sectorului românesc al energiilor regenerabile”, arată compania.

Biogazul rezultă din prelucrarea industrială prin digestie anaerobă a reziduurilor agricole şi a altor deşeuri organice cum ar fi gunoiul de grajd, paie si deşeuri alimentare. Emisiile nete de dioxid de carbon generate sunt semnificativ mai mici, sau în unele cazuri negative, în comparaţie cu metanul de origine fosilă.

Din aceste motive, este de aşteptat ca biogazul să joace un rol critic în atingerea obiectivelor climatice ale Uniunii Europene. Se estimează că cererea de biogaz va creşte cu 20% pe an în acest deceniu, determinată de politicile de sprijin şi de pachetele de stimulente ale Uniunii Europene.

Având în vedere dimensiunea sectorului său agricol, România dispune de cantităţi substanţiale de deşeuri agricole care rămân neutilizate. Prin valorificarea acestei resurse naturale şi prin promovarea unor politici publice de sprijin care facilitează investiţiile private şi accesarea subvenţiilor din Fondul de Modernizare al Uniunii Europene, România are potenţialul de a deveni lider în materie de biogaz în Europa.

“În parteneriat cu acţionarii noştri, Carlyle şi BERD, prin ȋnfiinţarea BSOG Energy extindem portofoliul nostru de afaceri din România cu o nouă companie activă ȋn dezvoltarea de proiecte de energie regenerabilă. Biogazul joaca un rol important ȋn tranziţia energetică, eliminând impactul semnificativ al poluării reprezentate de evacuarea deşeurilor organice pe terenuri şi depozite de deşeuri, şi, în acelaşi timp, asigură reduceri substanţiale ale emisiilor de gaze cu efect de seră prin transformarea metanului produs în mod natural într-un combustibil utilizabil, produs ȋn ţară”, spune Mark Beacom, CEO BSOG şi director general al BSOG Energy.

Vezi si alte articole...