sâmbătă, aprilie 20, 2024

„Bucătarul lui Putin” ignoră familiile mercenarilor Wagner omorâți. „Nimeni nu plătește nimic”

Externe„Bucătarul lui Putin” ignoră familiile mercenarilor Wagner omorâți. „Nimeni nu plătește nimic”

Bucătarul lui Putin, Evgheni Prigojin, ar fi promis sprijin financiar familiilor deținuților care au murit pe în războiul din Ucraina, dar nu s-ar fi ținut de cuvânt. Apropiații celor decedați au dezvăluit care este realitatea.

Familiile deținuților ruși care au fost recrutați în rândurile grupării de mercenari Wagner au declarat că nu au primit sumele de bani promise de Evgheni Prigojin. Bucătarul lui Putin le-ar fi garantat 5 milioane de ruble, dar totul ar fi fost o minciună.

Familia fraților Arycenkov din Kuban, recrutați de „Wagner” din închisoare au declarat că aceștia s-au dus în războiul din Ucraina în noiembrie 2022. Ei urmau să primească despăgubiri, dar nu s-a mai întâmplat asta. „Nimeni nu plătește nimic”, s-a plâns pe internet sora mercenarilor ruși.

Liderul „Wagner”, Evgheni Prigojin, a promis că va plăti 5 milioane de ruble familiilor deținuților care au murit pe frontul din Ucraina. Familia Arhicenkov urma să beneficieze de 10 milioane de ruble pentru doi frați. „În 2020, frații au fost condamnați la 7 și 6 ani de închisoare pentru că au jefuit o taximetristă, chiar la intrarea în cimitirul unde au fost îngropați în cele din urmă”, a scris canalul de Telegram rusesc.

Încă de la începutul războiului, Wagner a recrutat cel puțin 40.000 de prizonieri din închisorile rusești, chiar și pe cei care urmau să stea pe viață în penitenciar. Și un maniac canibal, care a primit o pedeapsă pe viață, a fost selectat pentru războiul din Ucraina, potrivit bani.md.
Bucătarul lui Putin” ignoră familiile mercenarilor Wagner

Ce urmărește „bucătarul lui Putin”

Mai mult, Kirilo Budanov, șeful serviciilor de informații ale armatei ucrainene (GUR), a declarat că Evghnei Prigojin și Serghei Surovikinputerea a declarat că aceștia vor să cucerea cu orice preț regiunea din sud-estul Donbasului. Pentru a câștiga, „bucătarul lui Putin” le-a dat mai multe arme mercenarilor Wagner.

„Aici există o problemă ideologică și mediatică. De aceea unitățile Wagner încearcă atât de fanatic să captureze orașul Bahmut. Trebuie să arate că sunt o forță și că pot face ce nu a putut armata rusă. Vedem clar și înțelegem această tactică”, a spus șeful GUR.

El a mai declarat că Prigojin are mai multă influență în politică față de șeful diplomației, Serghei Lavrov.

Vezi si alte articole...