luni, iunie 17, 2024

Bucharest Flowers, în perioada 24-26 mai, în Parcul Herăstrău

Din OrasBucharest Flowers, în perioada 24-26 mai, în Parcul Herăstrău

Bucureștenii și turiștii pot explora grădinile lumii în acest weekend la Bucharest Flowers, eveniment desfășurat în Parcul Herăstrău. Evenimentul începe vineri, 24 mai, și se va desfășura până duminică, 26 mai. Intrarea este gratuită.

„Descoperiți grădinile din jurul lumii în perioada 24-26 Mai 2024, în Parcul Herăstrău la Bucharest Flowers!”, anunță Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) într-o postare pe Facebook.

În acest sfârșit de săptămână, de vineri, 24 mai, până duminică, 26 mai, Parcul Herăstrău va găzdui grădini din întreaga lume. Vizitatorii sunt invitați să exploreze acest univers, să descopere grădina favorită și să viziteze expozițiile de flori din diverse colțuri ale lumii, într-o combinație inedită cu mobilier urban creativ. Iubitorii de natură vor avea ocazia să călătorească în jurul lumii fără să părăsească orașul.

„Fiecare colț al parcului va spune o poveste prin culori și miresme, toate puse în valoare de designul urban modern”, precizează ALPAB.

La Bucharest Flowers puteți explora colțuri ale lumii precum Anglia, Japonia, Franța, Italia, China, Grecia, Spania și Iran (Persia). În acest weekend doar, între 24 și 26 mai 2024, bucureștenii și turiștii au ocazia să facă o călătorie în jurul lumii. Este important de menționat că intrarea este gratuită.

„Vă așteptăm cu drag să vă bucurați de frumusețea florilor și creativitatea grădinilor, cu împletirea mobilierului urban într-un cadru de poveste. Nu ratați această ocazie rară de a vedea natura și designul îmbinându-se perfect!
✨ Ne vedem în parc!” ✨, a concluzionat Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București.

ALPAB aduce la cunoștința publicului că, în cadrul proiectelor de reabilitare a parcurilor din București, sunt în desfășurare lucrări de reparare și modernizare a trei foișoare din Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău).

Cele trei foișoare sunt: Foișorul Muzica de Promenadă, Foișorul Debarcader, Foișorul Șos. Nordului.
După finalizarea modernizării, aceste zone vor fi utilizate pentru diverse evenimente, activități destinate copiilor, concerte de fanfară etc. În cadrul lucrărilor, se va reface structura, acoperișul și pardoseala, se vor aplica soluții de protecție pentru lemn, se va repara sistemul de captare a apei pluviale și se va instala mobilier nou.

ALPAB estimează că lucrările vor fi finalizate la începutul lunii iunie.

Vezi si alte articole...