miercuri, mai 29, 2024

Bucureștenii din Sectorul 3, rugați să curețe terenurile de ambrozie până pe data de 30 iunie 2024

Din OrasBucureștenii din Sectorul 3, rugați să curețe terenurile de ambrozie până pe data de 30 iunie 2024

Primăria Sectorului 3 îi avertizează pe bucureștenii care dețin terenuri că este obligatoriu să le curețe de ambrozie, o plantă care provoacă alergii și care se răspândește rapid. Termenul limită pentru eliminarea ambroziei este 30 iunie 2024.

Este important ca toți cei care dețin terenuri în oraș să știe că au responsabilitatea de a elimina ambrozia de pe acestea, atât pe cele din intravilan, cât și pe cele din extravilan. Primăria Sectorului 3 îi îndeamnă pe cetățeni să se ocupe de îndepărtarea buruienii de pe terenurile lor.

Ambrozia trebuie să fie distrusă între răsărire și apariția primelor inflorescențe, adică până la data de 30 iunie. Cei care nu respectă această obligație și refuză să își curețe terenurile riscă să fie sancționați cu amenzi între:

  • 1.000 și 5.000 de lei pentru persoanele fizice,
  • 10.000 și 20.000 de lei pentru persoanele juridice.

Focarele de infecție cu această plantă trebuie eradicate conform Legii nr. 62/2018.

Inițial, Poliția Locală va identifica terenurile unde crește ambrozia. Proprietarii vor fi ulterior notificați, iar cei care nu înlătură ambrozia până la sfârșitul lunii iunie vor fi sancționați. Este responsabilitatea tuturor bucureștenilor să curețe terenurile de această plantă care provoacă alergii, indiferent de sectorul în care locuiesc.

Vezi si alte articole...