duminică, mai 26, 2024

Bucureștenii sunt îndrăgostiți de fast food, în timp ce clujenii și timișorenii iubesc dulciurile. Tazz a realizat topul național pentru anul 2022

Din OrasBucureștenii sunt îndrăgostiți de fast food, în timp ce clujenii și timișorenii iubesc dulciurile. Tazz a realizat topul național pentru anul 2022

În anul 2022, Tazz a realizat un top al preferințelor culinare ale românilor. Bucureștenii s-au dovedit a fi cei mai mari consumatori de fast food, în timp ce clujenii și timișorenii au avut cea mai mare poftă de dulciuri.

Totodată, un clujean a realizat cea mai scumpă comandă din România, în valoare de 4138 de lei, iar un altul, tot din Cluj-Napoca, a fost „cel mai pofticios utilizator Tazz din 2022”, cu 746 de comenzi în cursul anului. Cele mai comandate produse au fost sosul de usturoi, cheeseburgerul și shaorma.

În topul restaurantelor din București, cele mai multe comenzi au fost realizate la Dristor Kebab Delivery, Shaormeria Băneasa, B3ton Restobar, Mesopotamia și Nikos Greek Taverna. În Cluj-Napoca, cele mai multe comenzi au fost realizate la Big Belly, Grande, Express Chef, Noodle Pack și Spartan. La Timișoara, cele mai multe comenzi au fost realizate la Jack’s Bistro, Fresh Kebab, Urban King, Restaurant Nora și Papa Sam.

În 2022, cel mai pofticios utilizator al aplicației Tazz a fost din Cluj-Napoca, cu 746 de comenzi în decursul anului. Topul Tadaaazz arată că cel mai mult dorință a avut-o pentru șnitelul de pui de la Express Chef, pe care l-a comandat de 142 de ori. Pe al doilea loc din 2022 este un utilizator din Brașov, care a comandat de pe Tazz de 667 de ori.

Datele arată că, aproape o dată la 4 zile, Tazz a satisfăcut pofta acestuia pentru Choco Fruit de la Oat Box, un desert pe bază de ovăz Bio, comandat de peste 140 de ori. Pe al treilea loc din 2022 este un alt utilizator din Cluj, care a comandat de 593 de ori de pe Tazz, dintre care 72 de comenzi pentru Risotto-ul cu pui de la Express Chef.

Momentele în care se plasează cele mai multe comenzi prin intermediul aplicației Tazz sunt în jurul prânzului, la ora 12:00, cu excepția orașului Constanța, unde cele mai multe comenzi sunt plasate în jurul orei cinei, adică la ora 19:00. În plus, mulți utilizatori ai aplicației plasează comenzi între orele 06:00 și 10:00 dimineața, preferând meniuri de mic dejun sau meniuri zilnice.

În ceea ce privește poftele târzii, cel mai comandat preparat este shaorma, cu peste 13.000 de comenzi plasate între orele 22:00 și 02:00 în anul 2022. Cele mai multe comenzi nocturne au fost plasate în orașele București, Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov și Craiova.

Pofta de dulce!

În anul 2022, românii au avut o poftă mare pentru dulciuri. Orele la care se comandau cele mai multe dulciuri erau 12:00 și 19:00. Dimineața, cele mai dorite deserturi erau clătitele și banana bread-ul, iar după-amiaza se comandau clătite cu ciocolată și papanași cu smântână și dulceață. Orasul cu cea mai mare poftă de dulce era Cluj-Napoca, urmat de Timișoara, București, Iași și Brașov.

Datele aplicației Tazz au arătat că în ziua de Dragobete, utilizatorii au ales să înlocuiască romantismul cu un meniu 2 x Big King de la Burger King, iar pe 8 martie, cele mai comandate produse au fost de tip fast-food, mai exact meniul Maxi McChicken de la McDonalds.

De asemenea, s-a înregistrat și cea mai mare comandă de grup, în valoare de 1,442.36 lei, plasată în Cluj-Napoca, cu 72 de produse.

În anul 2022, cele mai comandate produse de la supermarket-urile partenere din aplicația Tazz au fost apa plată și minerală, bananele, chiflele, mini-baghetele, dar și pătrunjelul. Totodată, raportul anual Tazz oferă informații despre topul celor mai performanți rideri din acest an.

Astfel, în vârful listei se află un rider din Arad, care a parcurs 47.260 kilometri pentru a livra un total de 7.262 de comenzi. Acesta este urmat de un rider din Timișoara, care a parcurs 27.883 kilometri pentru a livra 8.339 de comenzi, și de un alt rider din Arad, care a parcurs 26.912 kilometri pentru a livra 8.183 de comenzi. Numărul total de kilometri parcurși de toți riderii Tazz în 2022 a fost de 31 de milioane.

„Cu alte cuvinte, riderii Tazz au făcut înconjurul României de aproximativ 10.000 de ori. Cel mai mare bacșiș oferit unui rider a fost de 200 lei, în timp ce bacșișul mediu este de aproximativ 5 lei în București, respectiv circa 3 lei în restul țării”, transmite Tazz.

Sursă foto: Tazz

Vezi si alte articole...