sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Bulevardul Magheru și Piața Romană aflate în administrarea Primăriei Capitalei sunt lăsate să se degradeze

Din OrasBulevardul Magheru și Piața Romană aflate în administrarea Primăriei Capitalei sunt lăsate să se degradeze

Zonele intens circulate de bucureșteni și turiști, Bulevardul Magheru și Piața Romană, sunt lăsate într-o stare deplorabilă, fără nicio îngrijire din partea Primăriei Capitalei. Dacă mergi pe Bulevardul Magheru, una dintre cele mai importante și aglomerate zone din București, poți observa că este plin de gunoi și murdărie. Pavajul este crăpat, stâlpișorii de pe trotuare sunt culcați la pământ, iar spațiile verzi nu mai sunt verzi. Băncile sunt rupte și murdare, iar reclamele sunt aruncate la întâmplare și creează un peisaj dezordonat. Potrivit unui articol de pe Hot News, situația este similară și în Piața Romană, unde pavajul de pe trotuare este degradat și periculos pentru pietoni.

Acum 11 ani, Primăria Capitalei a inițiat un proiect de reamenajare a trotuarelor de pe Bulevardele Magheru și Nicolae Bălcescu, ce urmau să fie acoperite cu granit, piatră albă și stâlpișori din piatră naturală, la un cost de 7,6 milioane de lei. De atunci, administrațiile succesive nu au acordat atenția necesară acestor zone, ceea ce a dus la deteriorarea lor în timp. În afara reabilitării clădirilor, autoritățile au o sarcină simplă: să îngrijească spațiile verzi, să astupe găurile din carosabil, să înlocuiască stâlpișorii lipsă și să igienizeze mobilierul urban.

Reprezentanții PMB, contactați de HotNews.ro, au declarat că vor remedia situația străzilor și trotuarelor începând cu săptămâna viitoare, după care vor face intervenții și asupra spațiilor verzi.

Potrivit celor spuse, Administrația Străzilor a demarat lucrările la trotuare în centrul orașului și în zona Dorobanți. În acest an, se planifică intervenții și asupra trotuarelor din Piața Romană.

Vezi si alte articole...