sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Cadourile pentru angajați. Ce să NU oferi niciodată și cum le alegi

LifeCadourile pentru angajați. Ce să NU oferi niciodată și cum le alegi

Când vine vorba de alegerea cadourilor pentru angajați, trebuie să fii atent la alegerile pe care le faci. Nu toate cadourile sunt potrivite în relațiile profesionale, oricât de utile sau amuzante ți s-ar părea.

Cu siguranță nu ți-ai dori să oferi cadouri care pot transmite mesaje greșite, ori care pot fi percepute ca fiind insensibile sau ofensatoare. Pentru a evita acest lucru, găsești mai jos câteva reguli simple de luat în considerare atunci când selectezi cadourile pentru angajați.

Nimic prea personal

Evită cadourile care sunt mult prea personale sau intime. În încercarea de a oferi un cadou cât mai deosebit, care să fie apreciat, riști să te abați prea mult de la direcția corectă.

De exemplu, parfumurile sau produsele de îngrijire corporală pot fi considerate cadouri nepotrivite la locul de muncă pentru că pot fi interpretate greșit. Astfel, în locul unui set cu produse de îngrijire poți oferi angajaților câte un cos de Paste cadou cu produse tradiționale, vinuri românești și ciocolată artizanală.

Nimic prea scump

Cadourile de valoare prea mare, precum bijuteriile cu pietre prețioase, accesoriile de firmă sau vacanțele în străinătate pot fi văzute ca o încercare de a cumpăra favoruri și ar putea genera situații de conflict între angajați.

De preferat ar fi ca toate cadourile pentru angajați să aibă aceeași valoare și să te încadrezi într-un buget rezonabil, mai ales dacă ai o echipă numeroasă în companie. Tocmai de aceea alegerea unor cosuri cadou pentru angajati, cu o varietate de produse, cum ar fi băuturi alcoolice, cozonac și sortimente diverse de dulciuri, este o decizie corectă.

Nimic prea ieftin

Dacă în cazul cadourilor prea scumpe putem vorbi despre un sentiment de obligație sau chiar de inferioritate pentru angajați, cadourile prea ieftine ar putea să nu fie percepute ca fiind sincere sau valoroase. Deși pixurile, cănile și agendele cu logo-ul companiei pot fi oferite angajaților la aniversările companiei, încearcă să nu le oferi cadou de sărbători, ori cu alte ocazii speciale.

Nimic controversat

Evită cadourile care ar putea fi considerate ofensatoare sau controversate din punct de vedere cultural, religios sau politic. De exemplu, cadourile cu conotații religioase sau politice pot să nu fie apreciate de toți angajații.

Și lista poate continua. Ca regulă generală, evită cadourile care ar putea să provoace discuții între angajați sau care i-ar pune pe unii dintre ei în situații jenante. Oricât de mult ți-ai dori să îi surprinzi, optează pentru cadouri neutre, fără să riști să creezi situații neplăcute sau să afectezi relațiile profesionale.

 

Vezi si alte articole...