luni, iulie 15, 2024

Candidatul PSD-PNL, Rareș Hopincă, a anunțat joi că va deveni noul primar al Sectorului 2

Din OrasCandidatul PSD-PNL, Rareș Hopincă, a anunțat joi că va deveni noul primar al Sectorului 2

Rareș Hopincă, candidatul alianței PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, a anunțat joi că va deveni noul primar al sectorului în toamnă, după finalizarea Procesului Verbal de centralizare a voturilor și constatarea rezultatului alegerilor din 9 iunie. El a prezentat prioritățile sale pentru mandatul de primar, care va începe pe 1 noiembrie 2024, și a detaliat un sistem de tranziție în 6 puncte, planificat să dureze 16 săptămâni de la preluarea funcției cu drepturi depline.

„Ieri a fost finalizat Procesul Verbal privind centralizarea voturilor și constatarea rezultatului alegerilor pentru Primăria Sectorului 2. Rezultatul reprezintă o mare onoare pentru mine, cât și o responsabilitate pe măsură, de care înțeleg să mă achit cu toată energia, priceperea și experiența pe care le am”, a declarat Rareș Hopincă pe Facebook.

Hopincă a declarat că, de la momentul preluării oficiale a funcției de primar al Sectorului 2, va iniția un proces de tranziție structurat în 6 etape, planificat să se desfășoare pe parcursul a 16 săptămâni. Printre aceste etape se numără o misiune de audit, un program de audiențe cu publicul, vizite pe teren și consultări cu organizațiile societății civile din sector.

„Am constituit o echipă de tranziție, compusă din specialiști din echipa mea și din societatea civilă, pentru următoarele domenii: fonduri europene, transport (parcări și infrastructură rutieră), salubritate, reabilitare termică, sănătate (infrastructură medicală), educație (programe și infrastructură școlară), asistență socială – DGASPC, administrare spații verzi, sport și siguranța cetățenilor (Poliția Locală). Solicit tuturor direcțiilor și funcționarilor din Primăria Sectorului 2 să asigure transparența actului administrativ și accesul echipei de tranziție la documente și proceduri (care trebuie oricum să fie publice). Începând de la 1 iulie, voi institui un program de audiențe care se adresează cetățenilor Sectorului 2. Întâlnirile vor avea loc în fiecare săptămână, în ziua de miercuri, între orele 14-18. Solicitările pentru înscrierea în audiență pot fi realizate prin e-mail sau telefon. Toate detaliile vor fi publicate pe conturile mele oficiale. Pe toată durata tranziției, voi continua vizitele în teren și întâlnirile cu cetățenii în toate cartierele din sector. Acestea se vor desfășura de două ori pe săptămână și vor fi anunțate în prealabil, atât în teren cât și pe această pagină oficială de Facebook. Voi demara consultări cu societatea civilă din Sectorului 2, cu clerul BOR și cu reprezentanții cultelor. Vom prezenta viziunea noastră pentru dezvoltarea sectorului și vom iniția un dialog interactiv, transparent, în beneficiul cetățenilor. Imediat după preluarea mandatului, voi dispune o misiune de audit, atât în Primărie cât și în instituțiile subordonate Consiliului Local. Este un lucru solicitat imperativ de locuitorii Sectorului 2 și le vom respecta voința. Pe baza auditului vom evalua modul de cheltuire a fondurilor publice și legalitatea procedurilor derulate. De asemenea, vom evalua calitativ activitatea și proiectele administrative derulate în ultimii ani. Rezultatele auditului vor fi făcute publice”, a mai spus Rareș Hopincă pe Facebook.

În plus, noul primar al Sectorului 2 a subliniat că va continua proiectele administrației curente doar dacă acestea sunt bine primite de comunitate și dovedesc că sunt necesare pentru cetățeni.

„În același timp, Primăria Sectorului 2 are nevoie de un suflu nou. Mă voi opune ferm opacității administrative și tuturor inițiativelor respinse de comunitate. Voi avea zero toleranță în fața nerespectării legii și a lucrurilor făcute de mântuială. Zero toleranță în fața imposturii și a lenei în administrație. Cu astfel de lucruri nu doar că refuz categoric să lucrez, dar le voi face cunoscute cetățenilor, întrucât ei sunt singurii în măsură să le judece”, a mai precizat viitorul primar al Sectorului 2.

Vezi si alte articole...