vineri, aprilie 19, 2024

Care este lista șantierelor de reparat străzi din Sectorul 6

Din OrasCare este lista șantierelor de reparat străzi din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 a comunicat cetățenilor lista șantierelor active în prezent în sector și stadiul actual al lucrărilor. De asemenea, administrația publică a precizat că pentru anul 2024 sunt planificate noi lucrări pentru care s-a deja stabilit bugetul necesar.

În decursul acestui an, se estimează că suma de 212 milioane de lei va fi alocată pentru reabilitarea infrastructurii rutiere din Sectorul 6, conform informațiilor furnizate de Primărie. Scopul acestor lucrări este de a îmbunătăți gradul de confort și siguranță pentru șoferii din București.

„Ani de zile au fost uitate de toate Administrațiile. Străzi de pământ sau fără apă, canalizare și iluminat public vor fi amenajate”, declară PS6.

Administrația publică a furnizat o listă cu străzile în care lucrările au fost deja demarate sau unde sunt planificate deschideri de șantiere în viitor. Iată care sunt acestea:

Drumul Osiei: Aici se desfășoară modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii. Lucrările sunt efectuate în două schimburi pentru a reduce termenul de finalizare și pentru a minimiza disconfortul pentru șoferi. Proiectul a început în februarie 2024 și se estimează că va fi finalizat în 2-3 luni.

Drumul Valea Largă: Administrația publică a anunțat că lucrările avansează conform graficului. Legătura dintre Prelungirea Ghencea și Bulevardul Timișoara este programată să fie finalizată în vara acestui an.

Drumul Roții: Este prevăzut ca lucrările să înceapă în vara sau toamna acestui an. În prezent, se așteaptă obținerea tuturor autorizațiilor necesare.

Drumul Belșugului: Studiul de fezabilitate, exproprierile și proiectarea au fost finalizate. Următorul pas este contractarea lucrărilor de extindere a rețelei de apă, canalizare și modernizare a sistemului rutier. Termenul pentru începerea lucrărilor nu a fost comunicat de către Primărie.

De asemenea, au fost alocate fonduri pentru lucrări în 2024 pe următoarele străzi: Strada Constantin Marinescu, Strada Boja, Strada Viscolului.

În ceea ce privește Strada Amilcar C. Săndulescu, Primăria a solicitat la finalul anului 2023 emiterea unei hotărâri pentru a iniția propunerile de exproprieri a imobilelor situate în amplasamentul proiectului.

De asemenea, Primăria a anunțat că în acest an vor fi efectuate intervenții punctuale și pe alte străzi unde există probleme.

Vezi si alte articole...