luni, iunie 24, 2024

Prognoza meteo, 23 iunie. Canicula şi disconfortul termic vor persista. Unde va ploua

Prognoza meteo. Administrația Națională de Meteorologie (ANM)...

Cod galben de furtuni. Majoritatea țării va fi afectată de fenomene extreme

Cod galben de furtuni. Administrația Națională de...

Care este stadiul lucrărilor de la Complexul Educațional Greenfield

Din OrasCare este stadiul lucrărilor de la Complexul Educațional Greenfield

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că firma responsabilă cu construirea Complexului Educațional Greenfield a demarat lucrările la fundație. Pe pagina sa de Facebook, primarul a comunicat că procesul de turnare a fundației a început la Complexul Educațional Greenfield, unde urmează să fie construite o școală și o grădiniță.

„Constructorul s-a apucat de turnarea fundației pentru o școală și o grădiniță. Am investit în școli în 3 ani jumătate cât n-au făcut-o toți cei dinaintea mea în 30 ani”.

Pe data de 5 aprilie 2024, primarul a anunțat semnarea contractului pentru construirea Complexului Educațional din Cartierul Greenfield. Acest complex va include o școală, o grădiniță, o sală de sport, o bibliotecă, ateliere de arte/muzică, alei pietonale, spații verzi, spații de joacă și locuri de parcare.

„Este prima școală și prima grădiniță publică din acest cartier. Construirea acestui centru educațional va reduce considerabil aglomerarea celorlalte unități de învățământ din Sectorul 1 și traficul din zonă”.

Valoarea estimată a achiziției, conform indicatorilor economici aprobați de Consiliul Local, a fost de 63.646.084,40 lei fără TVA. Oferta câștigătoare a fost de 53.577.541,34 lei fără TVA.

Suprafața construită a Complexului va fi de 7558 mp, din care suprafața utilă totală va fi de 6756,31 mp. În noua clădire vor fi înscriși 150 de preșcolari și 390 de elevi.

Clădirea grădiniței va avea un regim de înălțime de P+1, o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Grădinița va fi prevăzută cu 15 grupe, având un număr total de 150 de preșcolari.

Școala va avea un regim de înălțime de P+2E+Eth, o suprafață construită desfășurată de 5009,53 mp, din care o suprafață utilă de 4459,07 mp. Unitatea de învățământ va fi alcătuită din două corpuri. Corpul 1 va găzdui activitățile curente de învățământ, inclusiv săli de clasă, laboratoare și spații administrative. În corpul 2 vor fi amenajate o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică.

Viitoarea școală va dispune de 13 săli de clasă, destinate cursurilor pentru cei 390 de elevi, precum și de 10 cabinete și laboratoare.

Vezi si alte articole...