sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Care este stadiul lucrărilor de la Piațeta Favorit din Sectorul 6

Din OrasCare este stadiul lucrărilor de la Piațeta Favorit din Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 promite că Piațeta Favorit va fi complet finalizată până în luna iunie. În prezent, muncitorii sunt ocupați cu montarea granitului, proces ce se estimează că va dura aproximativ două luni. După finalizarea acestor lucrări, locuitorii din București se vor putea bucura de un nou spațiu reabilitat și verde.

Informația privind stadiul lucrărilor la Piațeta Favorit a fost comunicată de Primăria Sectorului 6 prin intermediul paginii lor de Facebook. Pe viitorul apropiat, echipa de muncitori se va concentra pe montarea granitului în zonă.

„Am început să montăm granitul. Operațiunea va dura în jur de două luni”.

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat că lucrările la Piațeta Favorit sunt finalizate în proporție de 50%, cu estimarea ca acestea să fie complet finalizate până în luna iunie.

„50% din lucrări sunt gata, astfel că începând din iunie ne vom plimba prin noul spațiu amenajat, cu aproape 3.200 mp de #verde.

Nu mai puțin de 50.000 de spațiu verde va amenaja ADP anul acesta în #Sectorul6”.

Înainte de demararea proiectului de reabilitare a Piațetei Favorit, situată în fața cinematografului cu același nume, spațiul era lăsat în paragină, cu alei deteriorate și vegetație uscată. Odată cu implementarea proiectului, zona va suferi o transformare completă: zona pietonală va fi extinsă și va fi înfrumusețată cu mai multă vegetație, creând un cadru propice pentru organizarea de evenimente stradale de mici dimensiuni.

Lucrările au început la data de 16 octombrie 2023.

În luna iulie 2023, primarul Ciprian Ciucu a anunțat reluarea lucrărilor la Cinematograful Favorit, după ce construcția a fost ținută în conservare pe durata suspendării șantierului. După finalizarea lucrărilor, clădirea urmează să găzduiască diverse evenimente culturale, inclusiv spectacole, activități culturale și cursuri de dans sau pictură.

Redeschiderea șantierului a avut loc la data de 25 iulie 2023, iar termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni.

După modernizare, clădirea va dispune de facilități precum un cinematograf 3D, o sală de spectacole multifuncțională cu o capacitate de 706 locuri, două săli de dans și balet cu o suprafață de 150 de metri pătrați fiecare, o bibliotecă publică și posibilitatea de a organiza vernisaje în holul de la parter.

Vezi si alte articole...