sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Care este stadiul lucrărilor de la podul din Parcul Tineretului

Din OrasCare este stadiul lucrărilor de la podul din Parcul Tineretului

Trustul de Clădiri Metropolitane a furnizat informații cu privire la progresul lucrărilor de reparare și consolidare efectuate la podul din Parcul Tineretului. Aceasta reprezintă prima intervenție de acest fel asupra podului.

Primul pas, deja finalizat, a constat în demontarea balustradelor, a asfaltului și a plăcii suprabetonare. De asemenea, Trustul a precizat că lucrările se concentrează în prezent pe partea de jos a podului, unde se montează un schele metalic peste apa lacului. În plus, se efectuează reparații locale folosind mortar special.

În etapele viitoare, se va continua cu:

  1. Armarea și betonarea plăcilor.
  2. Construirea zidurilor și a plăcilor de racordare la capătul dinspre Sala Polivalentă.
  3. Realizarea scărilor care conduc către Șincai și Sala Polivalentă.

Lucrările de reparație și consolidare la podul de pe aleea principală din Parcul Tineretului au început în mai 2023 și au o valoare de 5,8 milioane lei. Termenul de finalizare este stabilit la 12 luni, astfel că podul ar trebui să fie redeschis pentru public în primăvara anului viitor. Podul este format din două structuri paralele identice și trece peste lacul din interiorul Parcului Tineretului, predominant utilizat pentru traficul pietonal, dar și pentru situații de urgență sau lucrări de întreținere.

Vezi si alte articole...