luni, iunie 17, 2024

Care este stadiul lucrărilor de la Podul Grant

Din OrasCare este stadiul lucrărilor de la Podul Grant

Lucrările de reabilitare la Podul Grant continuă fără a afecta traficul, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Edilul promite că reabilitarea va fi finalizată în august 2024, cu 12 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract.

Stadiul lucrărilor la Podul Grant Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat pe pagina sa de Facebook că lucrările de reabilitare la Podul Grant continuă, fără a afecta traficul. Administrația Străzilor București efectuează lucrări atât la pod, cât și la stâlpii de susținere. În prezent, se montează structura de rezistență din aluminiu, se fac reparații cu mortare speciale și se aplică vopsea anticorozivă. De asemenea, se pregătește montarea parapetului direcțional pe sensul Turda-Crângași, se realizează lucrări de cofrare și betonare a ultimilor trei stâlpi de rezistență.

În paralel, se lucrează la partea interioară a podului, inclusiv la stâlpi și grinda parapet pe zona de cale ferată. Aceste lucrări sunt efectuate doar pe timpul nopții pentru a nu afecta circulația trenurilor.

Edilul a promis că reabilitarea Podului Grant va fi finalizată în august 2024, cu 12 luni mai devreme decât termenul contractual.

Circulația pe Podul Grant a fost reluată pe 31 martie, pe sensul Crângași-Turda, după 6 luni de lucrări de consolidare. De asemenea, circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost afectată. Lucrările de consolidare la Podul Grant au fost reluate de Primăria Capitalei în august 2023, după o pauză de 3 ani. Investiția are o valoare de 65 de milioane de lei.

Șantierul de la Podul Grant a fost deschis în aprilie 2019, dar lucrările au fost întrerupte un an mai târziu din cauza situației financiare a PMB. Anul trecut, PMB a realizat o expertiză pentru toate cele 28 de pasaje aflate în administrare, concluzionând că 3 dintre ele se află într-o stare satisfăcătoare, 3 necesită intervenții urgente, iar restul sunt în stare nesatisfăcătoare, conform spuselor lui Nicușor Dan.

„Cele care sunt în categoria urgență sunt Podul Băneasa, Pasajul Obor și Pasajul Lujerul. La acestea va trebui să intervenim în perioada următoare. Lucrările pentru cele două pasaje sunt estimate la 50 milioane lei fiecare, pentru Podul Băneasa undeva la 20 milioane lei”.

Vezi si alte articole...