sâmbătă, aprilie 20, 2024

Care este stadiul lucrărilor la podul din Parcul Tineretului

Din OrasCare este stadiul lucrărilor la podul din Parcul Tineretului

Podul care conectează Sala Polivalentă cu Parcul Tineretului se află într-un proces de transformare. Trustul de Clădiri Metropolitane a furnizat informații cu privire la stadiul lucrărilor desfășurate la acest pod.

Conform comunicatului emis de Trustul de Clădiri Metropolitane, miercuri, 21 februarie 2024, a fost anunțată faza în care se află lucrările la podul din Parcul Tineretului. Cu o săptămână în urmă, Trustul de Clădiri a raportat că se efectuează lucrări de turnare a plăcii de suprabetonare la una dintre tablierele podului.

„Chiar acum echipa noastră lucrează la turnarea plăcii de suprabetonare, la unul dintre tablierele podului din parcul Tineretului”.

Astăzi, această etapă a fost încheiată.

„Podul care leagă Sala Polivalentă de Parcul Tineretului trece printr-o perioadă de transformare. Etapa de turnare a plăcii de suprabetonare a fost finalizată cu succes de echipa Trustului de Clădiri Metropolitane București”, a anunțat Trustul de Clădiri Metropolitane într-o postare pe Facebook.

Podul, care a ajutat mulți bucureșteni să traverseze de-a lungul anilor, se afla într-o stare avansată de degradare. Aceasta a determinat Primăria Municipiului București, împreună cu Trustul de Clădiri Metropolitane, să înceapă lucrările de refacere anul trecut.

Construit în anul 1974, podul nu a beneficiat de nicio reparație sau întreținere de atunci și până acum.

„Suntem alături de locuitorii din capitală și dezvoltăm zonele unde cu toții ne petrecem timpul liber, facilitând accesul iubitorilor de natură și al bicicliștilor. Astfel încurajăm tinerii să practice activitățile sportive și vârstnicii să descopere o oază de liniște”, se mai precizează în postare.

În septembrie 2022, Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a aprobat indicatorii tehnico-economici actualizați pentru reabilitarea podului. Contractul a fost în valoare de 5,8 milioane de lei și a avut o durată de realizare a lucrărilor de 12 luni. Accesul pe Podul Tineretului a fost închis la sfârșitul lunii mai 2023.

 

Vezi si alte articole...