sâmbătă, aprilie 20, 2024

Casa Verde Fotovoltaice | Peste 39.000 de dosare au obţinut finanţare

EconomieCasa Verde Fotovoltaice | Peste 39.000 de dosare au obţinut finanţare

Peste 39.000 de dosare au obţinut finanţare în cadrul programului Casa Verde Fotovoltaice fiind aprobate aproape 89% dintre cererile depuse, a anunţat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

În total, 39.309 de dosare au obținut finanțare după ce toate dosarele depuse în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice au fost analizate de către Administrația Fondului pentru Mediu, a anunțat Tánczos Barna.

CITEȘTE ȘI: Compania din România cu cel mai mic preţ la energie, Hidroelectrica, o nouă ofertă pentru clienţii casnici

Beneficiarii obțin o finanțare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 lei, pentru instalarea de sisteme de panouri fotovoltaice cu o putere de minimum 3kW.

„Finalizarea analizei dosarelor este un rezultat important având în vedere că AFM a s-a confruntat cu provocări majore în acest an, un număr mare de cereri de finanțare și multe programe derulate în paralel”, scrie ministrul Mediului, pe Facebook.

Conform acestuia, în 2023, instituția va descentraliza anumite programe, printre care și programul Casa verde fotovoltaice, și va crește capacitatea administrativă.

Articolul Casa Verde Fotovoltaice | Peste 39.000 de dosare au obţinut finanţare apare prima dată în REPORTER24.

Vezi si alte articole...