joi, aprilie 25, 2024

Câți bani au cheltuit primăriile pentru târgurile de Paște. Cele mai mari sume, la București și Craiova

Din OrasCâți bani au cheltuit primăriile pentru târgurile de Paște. Cele mai mari sume, la București și Craiova

Primăria Craiova a cumpărat iepurași, un set de șah, o prințesă, cești de cafea și ciupercuțe cu circa 270.000 lei fără TVA, potrivit datelor centralizate de Hotnews din sistemul de achiziții publice. În schimb, Primăria București a cheltuit 330.000 lei, dar a fost singura municipalitatea care a apelat la licitație publică, scrie Europa Liberă.

Târgul „Tradiții de Florii și Paște” este organizat în Parcul Regele Mihai (Herăstrău) de către Primăria Capitalei prin Creart, Centrul de Creație, Artă și Tradiție a Municipiului București. Spre deosebire de toate celelalte primării din țară, Capitala a căutat ofertanți prin licitație și nu prin achiție directă.

Primăria Craiova a oferit contractul pentru Târgul de Paște prin achiziție directă companiei MK Illumination.

270.000 de lei fără TVA (aproximativ 55.000 de euro) au costat decorațiile care includ o uriașă tablă de șah, un asamblu de cești de cafea, iepurași sau ouă uriașe. Cea mai scumpă piesă este „Alice în Țara Minunilor” care a costat 30.300 de lei.

„Fiind un eveniment în aer liber, dedicat copiilor, toate piesele trebuie să prezinte siguranță pentru copii, să fie ignifuge, realizate din materiale speciale, cu grad ridicat de rezistență la UV, intemperii și la acte de vandalism, iar materialele utilizate nu trebuie să afecteze sănătatea oamenilor şi trebuie să respecte toate normele în domeniu, de protecţia mediului etc”, au explicat reprezentanții instituției costurile pentru târg.

La Oradea, un târg este organizat de Asociația pentru Promovarea Turismului în Oradea și Regiune, iar el a costat aproape 200.000 de lei, adică aproximativ 40.000 de euro. Primăria Alba Iulia a plătit firmei Ars Manufactum pentru 27 iepurași și 27 ouă festive circa 50.000 lei.

În orașe mai mici, Primăria Oltenița a dat pe decorațiuni circa 85.000 lei, în timp ce Primăria Ghimbav a dat 70.000 lei fără TVA.

La Slobozia Mândra, primăria a dat 45.000 de lei ca în comună, în ziua de Paște, să fie un spectacol folcloric care va dura 5 ore.

Vezi si alte articole...