sâmbătă, aprilie 20, 2024

Câți bani câștigau frații Tate din videochat. Fetele racolate le-ar fi adus sume imense

ActualitateCâți bani câștigau frații Tate din videochat. Fetele racolate le-ar fi adus sume imense

Milionarii Andrew și Tristan Tate ar fi sedus tinere vulnerabile cu promisiunea unei relații serioase, poate chiar a unei căsătorii, după care le-ar fi dus acasă și le-ar fi forțat să apară în videoclipuri pornografice.

Imaginile deocheate ajungeau, în final, pe o platformă online, cu zeci de mii de abonaţi. Procurorii care le impută toate acestea consideră că faptele lor sunt de o gravitate deosebită, iar dacă ar fi lăsaţi în libertate, ar tulbura ordinea publică. La fel şi-au motivat şi judecătorii de la Tribunalul Bucureşti decizia de a-i trimite în arest. Cei doi frați resping acuzaţiile.

O fostă polițistă, arestată alături de frații Tate

Tribunalul București a dat publicității motivele care au stat la baza arestării fraților Andrew și Tristan Tate, pe care DIICOT îi acuză de infracțiuni de crimă organizată, inclusiv trafic de persoane și viol. Chiar dacă numele victimelor nu sunt date publicității, judecătorul de drepturi și libertăţi care a emis mandatele explică de ce locul celor doi britanici este după gratii.

„Inculpații, creându-le victimelor, prin inducere în eroare, iluzia unor sentimente de afecțiune și a unor relații stabile, pentru ca apoi, profitând de vulnerabilitatea acestora, să fie introduse în casa unde se aflau celelalte fete și determinate la crearea de conținut foto și video, sub supravegherea și controlul inculpatelor (a două complice arestate n.r.), în vederea postării materialelor pe platforme (…), cu scopul obținerii de câștiguri materiale”, precizează magistratții Tribunalului București în încheierea pronunțată.

Magistratul descrie și rolul jucat de cele două complice în racolarea victimelor, care visau că vor ajunge soții de milionari. Una dintre ele este o fostă polițistă care și-ar fi început colaborarea cu frații Tate angajându-se la videochatul lor. Ba chiar ar fi ajuns un om de încredere al acestora după ce i-ar fi ajutat să câştige sume mari pe platforme cu conținut pentru adulți la care se abonaseră mii de clienți.

Câți bani ar fi câștigat frații tate din videochat

Se estimează că lunar, frații Tate ar fi încasat între câteva zeci de mii şi și câteva sute de mii de lire sterline din videochat. Experţii DIICOT vor investiga și această parte a afacerii, mai ales că au pus deja sechestru pe colecția de mașini și proprietăţile suspecţilor.

„Nu poate fi ignorată nici contribuția inculpatelor, care realizau pentru inculpați supravegherea constantă a victimelor, le coordonau activitatea zilnică și exercitau presiuni psihice asupra acestora pentru ca acestea să lucreze cât mai mult”, au mai precizat magistrații Tribunalului București.

Judecătorul de drepturi și libertăți susține că frații Tate nu au recunoscut niciuna dintre acuzații dar nici nu ar fi fost convingători.

„Rezultă fără putință de tăgadă profundă lipsă de respect pentru normele legale și totală indiferență față de valorile sociale ocrotite de care dă dovadă inculpatul, dar și atitudinea de desconsiderare față de femei în general, pe care le percepe doar ca un mijloc de a obține câștiguri mari în mod facil”, a mai notat judecătorul.

Constantin Ioan Gliga, avocatul fraților Tate: „Aici păcătuiește acuzarea, că nu a făcut distincția între ce au făcut efectiv frații Tate și imaginea transmisă de aceștia în mediul online. Bineînțeles că sunt foarte afectați de ceea ce li se întâmplă, cu atât mai mult cu cât au o problemă serioasă în a înțelege mecanismele intime ale sistemului judiciar românesc, ei venind dintr-un alt sistem care le este poate familial decât cel autohton.”

Pe de altă parte, judecătorii se tem că dacă ar fi lăsați în libertate, frații Tate ar fugi din România într-o țară din care nu pot fi extrădați.

După timpul petrecut în arestul poliției, departe de luxul cu care erau obișnuiți, frații Andrew şi Tristan Tate așteaptă judecarea contestației împotriva arestării preventive. Controversații milionari britanici de origine americană speră să fie plasați sub control judiciar sau măcar în arest la domiciliu, în vila din Pipera, în care, conform anchetatorilor, și-ar fi abuzat sexual victimele.

Soarta fraților Tate va fi decisă săptămâna viitoare, pe 10 ianuarie.

Vezi si alte articole...