joi, iulie 18, 2024

Cele mai mari stadioane din Germania

SportCele mai mari stadioane din Germania

Fotbalul este cu siguranta cel mai iubit sport din Germania, iar in fiecare sezon pe cele mai impresionante stadioane din aceasta tara se inregistreaza audiente record. Nemtii sunt unii dintre cei mai infocati suporteri din Europa, iar pe teritoriul Germaniei se regasesc cateva stadioane de-a dreptul impresionante, care merita vizitate chiar si atunci cand nu gazduiesc meciuri de fotbal.

In acest articol iti voi prezenta cele mai mari stadioane de fotbal din Germania. Trebuie sa stii ca anual, peste 45.000 de oameni aleg sa le viziteze din pura placere, deoarece sunt locuri incarcate de emotie si de-a dreptul impresionante pentru fanii sportului rege.

 

1.   Westfalenstadion

Westfalenstadion este cunoscut si sub numele de Signal Iduna Park si este de departe cel mai mare stadion din intreaga tara, fiind casa renumitei echipe Borussia Dortmund. Acesta si-a deschis portile in anul 1974, iar in prezent are o capacitate totala de 82.000 de locuri.

 

O caracteristica uimitoare a stadionului este sectiunea South Bank (Sudtribune), o peluza imensa care poate gazdui pana la 24.454 de spectatori.

 

In cadrul acestei arene s-au desfasurat, pe langa meciuri din campionatul Germaniei si alte meciuri extrem de importante, cum ar fi finala Cupei UEFA 2001, Cupa Mondiala FIFA 2006, cat si amicale nationale si meciuri de calificare la turneele europene.

 

2.   Allianz Arena

Orasul Munchen se mandreste cu cel de-al doilea stadion ca marime din Germania si anume Allianz Arena. Este un stadion faimos in intreaga lume, care a fost inaugurat in anul 2005. Costul constructiei s-a ridicat la o suma de 340 de milioane de euro, fiind totodata si cel mai scump stadion din tara.

 

Acesta gazduieste meciurile celei mai prestigioase echipe din Germania si anume Bayern Munchen, meciuri pe care poti sa pariezi online daca urmaresti tutorialul de inregistrare la MozzartBet.

 

Capacitatea lui este de peste 75.000 de locuri, care sunt ocupate in totalitate la orice meci din sezon. In plus, este primul stadion la nivel global cu un exterior care isi poate schimba culoarea complet, ceea ce este cu adevarat impresionant.

3.   Olympiastadion Berlin

Daca ajungi in Berlin, nu ezita sa vizitezi unul dintre cele mai frumoase stadioane din tara si anume Olympiastadion. Acesta a fost construit initial pentru Jocurile Olimpice de Vara din 1936, iar ulterior a fost renovat si intrebuintat meciurilor de fotbal nationale si internationale.

 

Astazi reprezinta casa clubului german Hertha Berlin, avand o capacitate de peste 74.000 de locuri. Este un stadion renumit in Europa, deoarece aici s-a desfasurat finala Ligii Campionilor din 2015, dar si meciuri din cadrul Cupei Mondiale din 2006.

 

4.   Olympiastadion Munchen

Un stadion multisport din Germania este Olympiastadion, fiind al 4-lea ca marime din Germania. Constructia sa a fost finalizata in anul 1972, fiind dedicat atunci Jocurilor Olimpice de Vara. Astazi, pe langa faptul ca gazduieste meciuri de fotbal foarte importante, este si o piesa centrala a Olympiapark Munchen din partea de nord a orasului.

 

Inedit la acest stadion este faptul ca reprezinta o arena multifunctionala, folosita atat pentru fotbal, cat si pentru atletism, avand o capacitate de peste 69.000 de locuri. Totodata, aici se desfasoara si concerte de muzica live, dar si renumite evenimente culturale.

 

5.   Veltins-Arena

Veltins Arena este denumita si Arena AufSchalke si este un stadion imens din regiunea Gelsenkirchen. Acesta a fost construit intre anii 1998 si 2001, iar astazi este casa clubului de fotbal Schalke 04.

De-a lungul timpului s-au desfasurat aici evenimente importante si anume meciuri din UEFA Champions League, cat si meciuri din timpul Cupei Mondiale FIFA 2006.

 

Un lucru extrem de important la acesta este faptul ca are un acoperis retractabil, care permite un stadion deschis sau inchis, in functie de vreme si eveniment. Din acest motiv, este apreciat si renumit la nivel global.

6.   Mercedes-Benz Arena

Mercedes-Benz Arena este al 6-lea stadion din Germania din punct de vedere al capacitatii si este situat in orasul Stuttgart. Acesta si-a deschis portile inca din anul 1933, iar ultima renovare a sa a avut loc in 2011. Acesta gazduieste clubul sportiv VfB Stuttgart si este considerat un stadion UEFA Categoria 4.

Capacitatea sa atinge un total de 60.500 de locuri si de-a lungul anilor a gazduit numeroase competitii internationale de fotbal, inclusiv meciuri din Cupa Mondiala FIFA 2006. Mai mult decat atat, a fost intrebuintat si pentru alte activitati sportive, cum ar fi atletism sau fotbal american.

 

7.   Volksparkstadion

Volksparkstadion se situeaza in orasul Hamburg si in prezent reprezinta casa clubului german de fotbal Hamburger SV, iar dupa ce aceasta echipa si-a castigat renumele, stadionul a devenit un centru de atractie in intreaga lume. De asemenea, este tot un stadion UEFA Categoria 4, putand gazdui pana la 57.000 de spectatori.

 

Pe terenul acestuia s-au desfasurat atat meciuri interne din campionatul Germaniei, cat si competitii internationale, cum ar fi meciuri din Cupele Mondiale FIFA din 1974 si 2006. In plus, a gazduit si finalele UEFA Europa League din 2010 si din 2021.

 

Dupa cum ai observat, in Germania se gasesc unele dintre cele mai faimoae stadioane din intreaga lume. Acest lucru se datoreaza faptului ca pasiunea pentru fotbal in aceasta tara este una uriasa, iar fanii iau cu asalt arenele echipelor favorite in fiecare etapa.

Vezi si alte articole...