miercuri, februarie 21, 2024

Cetățenii din Sectorul 6, care locuiesc la curte în zonele Crângași și Giulești, vor primi gratuit câte două pubele de gunoi per curte

Din OrasCetățenii din Sectorul 6, care locuiesc la curte în zonele Crângași și Giulești, vor primi gratuit câte două pubele de gunoi per curte

Primăria Sectorului 6 a comunicat cetățenilor că vor primi în mod gratuit câte două pubele de gunoi. Anunțul este adresat locuitorilor bucureșteni care locuiesc la case, în zonele Crângași și Giulești. Până în prezent, au fost livrate un total de 5.000 de astfel de seturi către locuitorii Sectorului 6. În zilele următoare, se va ajunge și la cetățenii din cartierele Crângași și Giulești.

Pubelele care vor fi distribuite sunt de două culori:

Una maro, destinată aruncării deșeurilor biodegradabile, precum resturi de mâncare, coji de ouă, iarbă verde uscată etc.

Una neagră, destinată aruncării deșeurilor reziduale, cum ar fi scutece, absorbante, mucuri de țigară, ambalaje nereciclabile etc.

Primăria a subliniat că, deși pubelele sunt oferite gratuit, locuitorii au obligația de a nu le vinde sau transfera altor persoane.

Livrarea se va efectua în zilele de 9, 12 și 13 februarie, în intervalul orar 13:00 – 18:00. Pe viitor, administrația locală intenționează să distribuie aceste pubele și în cartierele Militari și Drumul Taberei.

„Noile pubele pe care le împărțim în această perioadă au fiecare o capacitate de 120 de litri și vor ajunge la cetățenii Sectorului 6, care locuiesc la case, până la sfârșitul lunii februarie”, declară PS6.

Cei care nu au primit încă pubelele și doresc informații despre momentul când vor fi livrate pot suna la numerele de telefon 031 405 61 61 și 0760 257 402. Programul de apel este de luni până vineri, între orele 08:30 și 16:30.

Persoanele care deja dețin alte pubele sunt încurajate să le utilizeze pentru separarea celorlalte două fracții (hârtie-carton și plastic-metal). În cazul în care nu au pubele pentru aceste două fracții, cetățenii sunt informați că pot folosi saci menajeri pentru a face separarea.

De asemenea, administrația publică a anunțat că locuitorii care locuiesc la curte ar trebui să aibă deja o pubelă verde pentru sticlă.

Această inițiativă face parte din proiectul „Extinderea sistemului de colectare separată a deșeurilor la nivelul Sectorului 6 al Municipiului București”.

Vezi si alte articole...