joi, iulie 18, 2024

CFR anunță că va reabilita trecerile la nivel cu calea ferată în zonele Pipera și Andronache, fapt care ca restricționa temporar

Din OrasCFR anunță că va reabilita trecerile la nivel cu calea ferată în zonele Pipera și Andronache, fapt care ca restricționa temporar

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat duminică, 1 ianuarie 2023, că în perioada următoare și-a propus să reabiliteze trecerile la nivel cu calea ferată din zona Pipera și zona Andronache.

CFR va reabilita trecerile la nivel cu calea ferată

Potrivit anunțului făcut de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, lucrările urmează să fie efectuate în perioada 3 ianuarie 2023 – 5 ianuarie 2023. Mai precis, se vor reabilita trecerile la nivel cu calea ferată situate pe linia magistrală 800 București Nord – Constanța, la km 11+035 (zona Pipera) și la km 13+951 (zona Andronache).

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a informat că lucrările de reabilitare a trecerilor de la nivel cu calea ferată vor consta în:

  • Refacerea suprastructurii căii (prin înlocuirea traverselor defecte cu traverse de beton noi),
  • Refacerea sistemului de drenare a apelor pluviale în zona TN,
  • Completarea prismului de balast cu piatra spartă nouă,
  • Burajul mecanizat al liniei CF cu utilaje de cale (pentru remedierea deficientelor de nivel și direcție și montarea dalelor elastice noi).

Cine va realiza lucrările

Lucrările urmează să fie efectuate de către SRCF București în regim propriu. Cu toate astea, vor fi implicate si anumite firme de specialitate. Pentru a se putea permite buna desfășurarea a lucrărilor va fi necesară închiderea linie și interzicerea completă a circulației auto prin pasaj.

Traficul feroviar și rutier urmează să fie afectate de lucrări conform următorului program:

  • În data de 03 ianuarie 2022, între orele 07:00 -21:00, vor fi executate lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 11+035. Astfel că circulația feroviară pe fir II Băneasa – Pantelimon va fi închisă (circulația feroviară se va realiza pe firul I), iar circulație auto prin pasaj va fi interzisă,
  • În data de 04 ianuarie 2022, între orele 07:00 -21:00, vor fi executate lucrări în zona trecerii la nivel situată la km 13+951. Astfel că circulația feroviară pe fir I Băneasa – Pantelimon va fi închisă (circulația feroviară se va realiza pe firul II), iar circulație auto prin pasaj va fi interzisă,
  • În data de 05 ianuarie 2022, între orele 07:00 -21:00, vor fi executate lucrări în zona trecerii la nivel situate la km 13+951. Astfel că circulația feroviară pe fir II Băneasa – Pantelimon va fi închisă (circulația feroviară se va realiza pe firul I), iar circulație auto prin pasaj va fi interzisă.

Șoferii ce vor trece prin zona respectivă sunt rugați să respecte restricțiile instituite și semnalizarea rutieră temporară. De asemenea, acestora la este recomandat să folosească rute alternative de circulație în intervalul orar aferent desfășurării lucrărilor.

Vezi si alte articole...