miercuri, iulie 17, 2024

Chiriile solicitate pentru apartamentele noi din București au crescut cu 7%

ImobiliareChiriile solicitate pentru apartamentele noi din București au crescut cu 7%

Prețurile de închiriere solicitate pentru apartamentele noi din București au crescut și în al treilea trimestru al acestui an, față de perioada similară a anului trecut, arată datele Imobiliare.ro.

Creșterea chiriilor pentru segmentele low market, mass-market, mediu, mediu-ridicat, premium și lux se situează la 13% față de trimestrul al treilea al anului trecut și +7% față de trimestrul anterior al acestui an.

Astfel, în acest trimestru, prețurile medii pe metru pătrat util variază între 7,5 euro pentru cele mai ieftine locuințe noi și 20 de euro pentru locuințele din segmentul de lux.

Zonele cu cele mai ieftine chirii din București (Ghencea, Militari, Rahova) au înregistrat cea mai mare creștere a prețurilor față de anul anterior, +24%. Chiria pentru acest segment este de aproximativ 340 euro pentru un  apartament cu două camere cu o suprafață utilă de 45 mp.

Pentru un apartament de două camere cu o suprafață utilă de 50 mp din Berceni, Drumul Taberei, Ozana, Păcii, Theodor Pallady, Titan, chiria medie solicitată este de 400 euro, însemnând un preț mediu pe metru pătrat de 8 euro.

Un apartament de două camere într-un imobil nou, cu o suprafață de 52 mp din cartierele Bucureștii Noi, Crângași, Dristor, Iancului, Mihai Bravu, Pantelimon și Vitan se închiriază cu un preț mediu de 500 de euro.

Chiria pentru segmentul mediu superior de apartamente (Băneasa, Parcul Carol, Timpuri Noi, Tineretului) are o valoare medie de 11 euro/metru pătrat (aproximativ 560 euro pentru un  apartament cu două camere cu o suprafață utilă de 52 mp).

Segmentul premium, adică locuințele din zonele Aviației, Dacia, Eminescu, Romană, Universitate și Victoriei, a cunoscut o creștere a chiriilor de 11% în trimestrul al III-lea al acestui an față de trimestrul similar din 2021 și o creștere semnificativă față de lunile anterioare, +13%.

Pentru acest segment, prețul mediu pe metru pătrat util se ridică la 13 euro, pentru un apartament de două camere cu o suprafață de 55 metri pătrați, ajungând în medie la 710 euro.

În ceea ce privește segmentul de lux – proprietăți cu prețuri în medie de 20 euro/ mp util, se constată o apreciere de 15% față de anul trecut și de 9% în perioada iulie-septembrie față de lunile anterioare, iar prețul mediu de închiriere se ridică la 1.200 euro.

Analiza ia în calcul prețurile solicitate pentru apartamentele construite în perioada 2019-2022 în baza a 10.146 de anunțuri de închiriere listate în Imobiliare.ro.  

CITEȘTE ȘI: Proprietarii de clădiri de birouri pot câștiga cu 10% mai mult din chirii

Vezi sursa originala: Moneybuzz.ro

Vezi si alte articole...