luni, mai 27, 2024

Clinica de Stomatologie de pe Șoseaua Oltenițe, Sectorul 4, își deschide porțile

Din OrasClinica de Stomatologie de pe Șoseaua Oltenițe, Sectorul 4, își deschide porțile

Clinica de Stomatologie situată pe Șoseaua Olteniței, în Sectorul 4, își deschide porțile pentru a oferi publicului oportunitatea de a se familiariza cu noile facilități disponibile în cadrul proiectului finalizat. Evenimentul va avea loc începând de vineri, 10 mai, și se va desfășura până duminică, 12 mai, în intervalul orar 10:00 – 16:00. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat această inițiativă pe pagina sa de Facebook.

„Toți cei interesați sunt invitați să se alăture unui tur ghidat al primului spital cu profil de medicină dentară construit în țară în ultimii 50 de ani, rezultat al unei investiții publice”.

Aici, cei care ne trec pragul vor putea descoperi cele 65 de cabinete medicale dotate cu tehnologie de ultimă generație, pregătite să ofere consultații și tratamente pentru cele mai frecvente probleme stomatologice. De asemenea, Primarul Sectorului 4 a subliniat că:

„De luni, 13 mai, în Clinica de Stomatologie vor fi aduse echipamente și alte elemente de logistică. În paralel, personalul medical din cadrul Spitalului Universitar de Urgență București și personalul didactic al UMF Carol Davila vor demara procedurile pentru operaționalizarea clinicii în cel mai scurt timp posibil”.

Cu o suprafață totală de 4.954 de metri pătrați, spitalul de stomatologie va fi edificat într-o locație centrală din Sectorul 4, pe adresa Șoseaua Olteniței nr. 9.

Clădirea va avea un regim de înălțime de parter plus două etaje și dispune de următoarele facilități: cabinete medicale, săli de așteptare, spații pentru prezentări și întâlniri, farmacie,
facilități sanitare, birouri administrative.

De asemenea, în același loc, studenții și profesorii de la Facultatea de Medicină Dentară vor avea posibilitatea să-și desfășoare activitățile practice, în urma unui protocol semnat între Primăria Sectorului 4 și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.

Pentru a facilita accesul, o parcare cu 236 de locuri a fost deja construită în imediata vecinătate a spitalului, iar noi spații de parcare sunt în curs de configurare și în curtea unității medicale, conform informațiilor furnizate de hotnews.ro.

Din punct de vedere tehnic, această investiție se desfășoară în trei componente esențiale: construcția propriu-zisă a spitalului, o clădire spațioasă cu o suprafață de aproximativ 5.000 de metri pătrați, achiziționarea echipamentelor și mobilierului necesare pentru dotarea eficientă a unității medicale, amenajarea unui amfiteatru, oferind un spațiu versatil și funcțional în cadrul complexului medical.
Costul dotărilor va fi de aproximativ 16 milioane de lei, plus TVA, iar costul construcției se ridică la 19 milioane de lei, plus TVA. Astfel, costul total al investițiilor se va situa în jurul sumei de zece milioane de euro.

Vezi si alte articole...